144.GEÇMİŞTE YAŞAMAK

         
          Hayata devam ediyorsunuzda, pergel gibi bir yere saplanıyorsun orda kalıyorsun. Hayatımızı aslında geçmişte yaşıyoruz. Zannetmeyin ki geçmiş geçmiştir. Geçmiyor. Nöroformat yada psikolojiyi iyi yapmak geçmişle uğraşmak sadece şuanı değil geleceğinizi ve sağlığınızı değiştiriyor.

          Gece iki üç olmuş sağa dönüyoruz sola dönüyoruz uyku yok. Biz o anda rahat bir uyku uyutacak bir yöntem var mı?

          Bir yöntem söyleyeceğim bu yöntemle çocuğunu uyutan çok. Çocuğun bıngıldağına dokunuyor. 'Gözlerini kapatıp hayata teslim oluyorum' diyor ve çocuk rahatlıyor. Bu basit halidir.

          İnsanlar neden uykusuzluk çekerler?

          Beyin, genelde bir travmaya bağlı uyku sırasında öyle bir savaş-kaça giriyor ki, ordan çıkamıyor. Belki 5 sene önce uykusuzluk başlamadan, 6 ay önce bir olay olmuş beyin diyor ki; senin uyumaya hakkın yok tehlike var. Bu sorun beyinde temizlenmediği sürece, beyin sorunu çöz diye onu uyutmuyor. Sürekli savaş-kaç'ta kalıyor ve hayat boyu 'insomnia' yani uykusuzluk yaşıyor.

              O zaman dokunuşlarla uykusuzluk sorununu çözemiyorsunuz. Öncelikle, bir sebebi görüp, geçmişte yaşadığınız anın düzeltilmesi gerekir. Uykusuzluğu tamamen çözersin diyemeyiz. Ama neden beynin uykusuz bıraktığını bulup, diyelim ki 5 sene önce uykusuzluk başladı. 6 sene önce ya uyku sırasında bir travma yaşandı yada uyku dışında büyük bir travma yaşandı ve beyin savaş-kaça girdi, inanılmaz aktif bir şekilde yenilenmeye geçemiyor. Onu bulup sistemden çözersiniz hasta uyumaya başlar.

             Beyin normal günlerde değil, kötü günlerde değişiyor. Kötüye doğru değişiyor. Bunu da seni korumak için hayatını mahvediyor. Geçmiş bir olay için. Nasıl birisi 2 yaşındayken uğradığı ve hatırlamadığı bir saldırı yüzünden köpeklere dokunamıyor. Bu insanlarda hatırlamadığı bir olay yüzünden uykusuzluk çekiyor. Beynin unutma diye mekanizması yok.

Yorumlar

  1. uykusuzluk zor bir durum,beyinle ilgili psikolojik bir durum..çok güzel anlatmışsınız konuyu,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Ama bıngıldağa vurarak gerçekten de kişi kendini tedavi edebiliyor. Bunun inanmaklada bir ilgisi yok.

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş gitti ama geride kaldı. :B

    YanıtlaSil
  4. Evet herşey ne yazık ki olduğu gibi kalıyor.

    YanıtlaSil
  5. Beyne format atmak lazım ara sıra:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder