121.WETA BÖCEĞİ



              Listemizin 2. Sırasında yer alan yarışmacımızın Yeni Zelanda'nın dağlarındaki soğuk kış aylarında hayatta kalmak için sıradışı bir çözümü var. Bu büyük böcek weta adı verilen uçamayan bir cırcır böceği.

          Kabuklu vücudu ve kocaman çenesiyle gerçektende dayanıklı bir böcek. Ancak kutup ayıları ve penguenlerin aksine, soğukkanlı bir böcek, o nedenle sıcaklık düştükçe weta böceğide serinler. Weta böcekleri kendilerini dondururlar. Kalpleri durur ve vücutlarındaki su buza dönerken beyin aktiviteleri azalır. Bu durum bazen aylarca sürer. Bu durum, Yaratıcı'nın bu soğuk havada bu hayvanları donattığı suradışı bir özelliktir. Uzman insanlar bile buna, ancak birkaç dakika dayanabilir.


           Weta böceğinin aksine, buz kristalleri hücrelerimizde oluşmaya başladığında başımız büyük dertte demektir.  Buz kristalleri büyük, keskin ve yok edicidir. Dağcıların vücudunda buz kristalleri oluşmaya başladığı zaman, buna 'soğuk ısırığı' denir. Buz dokunduğu her hücreyi yok eder. Çünkü çok hassas olan Hücre zarlarını yırtar. Soğuk yanığı olan bölgeler, ısınıp açılsa bile o bölgedeki bütün hücreler hala ölüdür. Bu gangrene, sonunda amputasyona neden olur.

           Ancak bu weta böceği için geçerli değildir. Buzlar erimeye başladığında wetalar tekrar hayata döner. Vücudunda soğuk ısırığı veya hücre zararı yoktur. Wetalar hiçbir zarar görmeden hayata döner. Bilim insanları, bunu nasıl yaptıklarını hala tam olarak bilemiyor. Ancak wetanın muazzam dayanma gücü bile, dünyadaki en dayanıklı hayvana denk olamaz.

Şimdiye kadar 8 yarışmacı tanıdık hepside birbirinden iyiydi. Ancak sadece bir hayvan en dayanıklı olabilir.

Yorumlar

  1. veta böceklerinin akciğerleri yokmuş,bu yüzden soluma işlemini dış kabukları aracılığıyla yaparmış.. dış kabuklarında bulunan minik delikler,burada bulunan tüplere bağlımış ve bu tüpler sayesinde aldıkları oksijeni vücutlarındaki tüm hücrelere dağıtıyormuş..gerçekten ilginç bi böcek türümüş..emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. İlginize ve desteği bize. İsim analizine göre, lal rengi kişiliğiniz var. Lal renginden kesinlikle uzak durmalısınız. Sarı rengi çok az kullanmalısınız. Eflatun nadir kullanınız. Soyadınız 2 yeşil derece buda sizi kendi kendine yetebilen biri haline getiriyor. Mavi ve turuncu 1 derece ve az kullanmalısınız. Çivit mavisi, opal, kırmızı tercih edebileceğiniz renkler. Lal 6 derece, sarı 4 derece. Bu renkler sizi sınırlı yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renkleri severim ama bazen renklerle aram iyi olmayabiliyo..🤔 zahmet etmişsiniz,isim analizi için teşekkür ederim..🙂

      Sil
    2. Tam konuyla ilgili yorum yapacaktım ki isim analizini gördüm. Ertuğrul Bey'e var da bize yok mu analiz? :)

      Sil
  3. Estağfurullah. Ne zahmeti.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Estağfurullah. Ne zahmeti.

    YanıtlaSil
  6. Hilmi bey içeriği yanlışlıkla sildiğim için yeniden yayınladım. siz 3 derece lal 3 derece mavi 3 derece sarı, bu üç rengi büyük alanlarda kullanmaktan uzak durun. Çok renkli bir kişiliğiniz var. Çünkü bütün renkler isminizde bulunuyor. Çok dışa dönük bir kişisiniz. Diğer renklerin hepsini dikkatli ve birbiriyle uyumlu kullanınız. Opal, çivit mavi, yeşil, kırmızı, eflatun-mor, ve turuncu renklerin hepsi 1 derece ve dikkatli kullanmalısınız. için yanıt, Zekiye Ak tarafından.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder