143. ÇALIŞMAK İNSANI YIPRATMAZ


           Anadolu da şöyle söylenir. Çok çekti Kocası aldatmış, boşamış sonra hasta oldu, kanser oldu. Her evde kötü olaylar neticesinde bir kişi nerdeyse kanser.

           Rahat yaşayan, kadına göre yıpranmış kadın belli olur. Rahat yaşayan gelecek kaygısı olmayan yardımcısı olan, elini sıcak sudan soğuk suya koymayan bir kadınla, elinde çamaşır yıkamış, ekmek yapmış kadın yıpranması aynı olur mu?

            Sert travmalar tehlikelidir ve insanı yıpratır. Çalışmak insanı yıpratmaz. İşleyen demir ışıldar. Bir kadın çamaşır bulaşıkla yıpranmaz. Aldatılmışsa, anne yada babasını, çocuğunu aniden beklemediği bir trafik kazasında kaybetmişse bir kadın yıpranır. Beyin o an fiziksel tepkiler veriyor. Mesela çocuğunu kaybetmiş, diyorki beyin 'çocukla ilgili bir sorun var, yumurtalıklara ekstra birşey yapalım' diyor. Bunun farkına varmıyorsunuz. Beyinle bütün organların çalışması çok tarihsel ve çok ilkel bir olaya dayanıyor. Tarihten gelen kodlamalar bitmemiş. Yazılım bitmemiş, yazılım devam ediyor.

             Yumurtalıklara uyarı gitti kadın çocuğunu kaybetti. İleride bir rahim yada meme kanseri olma riski tamamiyle onunla bağlantılı. Mene kanserinde check edin kendinizi. Vücudun genel kural değil bazı organlarda geçerli.

             Kadınlar yıllarca çocuklarını asıl elleriyle değilde ters elleriyle taşımışlar. Diğer ellerini eşlerine ve işlerine ayırmışlar. Beyin bu yüzden diğer ellerini yani sağlak olan birinin sol eli çocuğuyla ilgili bir sorunla ilgilidir. Eğer sol memesinde bir sorun varsa, kanser olabilir, yada yumurtalıkta bunu etkiliyor bu arada çocuk yada aneyle ilgili bir sorun vardır. İlla çocuk olmayabilir. Çocuk gibi gördüğü işyeri yanmış olabilir.

         Eğer sağ memede sorun varsa eşi, partneri ya da babasıyla ilgili bir travma yaşamıştır.

          Beyin çünkü detaylı bir konudur. Travmaların kökeninde beynin belirli bir organın dokusunun kapasitesini artırılmasıyla ilgilidir. Çünkü boşaltmak istiyor. Belki menopoza girmiş bir kadının bile süt üretebilmek için süt bezlerinde extra hücre üretebiliyor. Beyin düşündüğümüz kadar zeki değil. Birazda sert olaylarda takılıyor. Geçmişten gelenleri ön plana alıyor. Özellikle büyük travmalara kilitleniyor, tıpkı bilgisayarın kilitlendiği gibi kilitleniyor.

Yorumlar

Yorum Gönder