9.GLUTENSİZ ŞALGAM SUYU TARİFİ





1 kg şalgam
7 adet nohut
1 çay bardağı tuz
1 çay bardağı limon tuzu
    Şalgamı yıkayıp doğrayınız. Kabuklarını soyup soymamak tercihinize kalmış. Limon ve tuzu ve nohutu ekleyin karıştırın. 5 kg lık bir bidona yerleştirin.
    Bir hafta boyunca günde 3-4 defa bu bidonu çalkalayın. Bir haftanın sonunda şalgam suyu iyice ortaya çıkacaktır. Artık ağzına kadar su ile doldurup, oda sıcaklığında bekletiniz.  2 hafta sonra tadına bakıp istediğiniz kıvama gelince içmeye başlayabilirsiniz.
     İsteğe göre birkaç diş sarımsak, dereotu maydanoz, reyhan gibi farklı kokular ekleyebilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza göre değişir.

Yorumlar