126.RENK ANALİZİ

         
           Her rengin insan psikolojisi etkileyen karakteristik özellikleri vardır. Hayatımızı renklendirmek, renkleri doğru yerde ve zamanda kullanmak pozitif yönlerimizi ortaya çıkarmamış yardımcı olur.

            Yaşamımızda tüm renklerin ifade ettiği bir anlam vardır. Biz farkında olsakta olmasakta ruhsal ve fiziksel olarak renklerden etkileniriz. Bazı renkler bize huzur verirken bazıları rahatsız eder.  Yada bize bir gün mutlu hissettiren bir renk  ertesi gün bizi stresli bir psikolobiye sokabilir. Her renk her insanda aynı etkiyide yaratmayabilir. Renkleri doğru kullanmak yaşamımızda birçok çözüm bekleyen soruya cevap bulmamıza yardımcı olur.

              2018 yılı turuncu bir yıl olacak. Yani pozitif düşüncenin yılı olacak. Tüm dünya için. Bütün negatif düşüncelerin geride kaldığı neşenin yılı olacak. Bütün her mutlu canlı heyecanlı olacak. Çünkü siz enerji alanınız dengeliyorsunuz. Bunu sanat gibi düşünün hepsi dengede olursa kişiliğinizde dengede olur. Biri yüksek biri alçakta olursa bu sefer fiziksel anlamda da farklı problemler yaşanabilir.

             Ellerinizle renk duyarlılığı. Bir süre sessizce hiçbirşey düşünmeden ellerinizi renklerin üstüne tutun. Biraz bekleyin hiçbirşey düşünmeyin. Farklı bir enerji hissederseniz bırakabilirsiniz. Renk duyarlılığı kanıttır. Kırmızı renge müsaitse duyarlılığınız hemen hissedersiniz. Bu bir seans ve birçok farklı uygulama var, renk analizi yaparken. Bir kumaş üzerinde deneyebilirsiniz. Kırmızı renk sıcakkanlılığı ifade eder. Elinizi koydunuz bir kaç saniye içinde hissederseniz çok fazla kırmızı renk kullanmayın. Biraz daha geç hissederseniz kullanabilirsiniz.

              Hangi renge hassasiyeti varsa daha sıcak tonlara mi yoksa daha soğuk tonlara mı yakınsınız. Kırmızı çok üst boyutlarda bizi gergin yapabiliyor. Yani Mavi kırmızı bir karakter opal tonları kullanması tavsiye edilir. Kırmızının ise tedavi eden rengi turkuaz.

            Turuncu yapıcı üretkenlikle alakalıdır. Turuncu insanların neşeli pozitif yapıcı, sanatsal özellikleri çok ön plandadır.

            Yeşil bir karakter yeşil çok yok kendine güvenen denge huzur özgüveni kendi kendine sağlayabilen biri. Kendisiyle yalnız kalsa bile hemen çökmeyen muhakkak bir çözüm yolu olduğunu düşünen. bunu bulmak içinde çaba gösteren bir karakter. Çözüme odaklı yaşayan bir insandır. Yeşil karakter ona istikrar verir hemen herşeyden vazgeçmez.

             Birinin analizini yaptınız evli bayanların kızlık soyadıyla bakılması gerekir. Sarı rengi hiç çıkmadıysa ve 'n,u,ü,c,ç' harfi hiç yoksa; asla baskıya sıkıya ve otoriteye gelemeyen karakterle yaşıyordur. Şu su bardağı o onu kaldıracak biliyor anne kız ilişkisinden örnek verelim.  Annesi kaldır dese çok sinirli bir tepki verebilir. Özgürlüğüne çok düşkündür uç boyutlarda yaşar hafızası biraz zayıftır. Öğrenme güçlüğü yaşama potansiyeli yüksektir. Sarı rengi nötr olan biri karşısında sarı bir bluzlar çıkabiliriz. Çünkü kendisinde olmayan birşeyi bizde görecek. O onda olmadığı için eksikliğini tamamlayacağız. Sarı renk isminde bulunmayanların umutları çabuk yıkılır. Hayata karşı inançları çabuk yıkılır.

              Bu renklerden herhangi biri yada birkaçı 3 derecenin üstündeyde, o rengi çok kullanmalıdır. 3 derecenin altında ise kontrölü kullanmalı. Yoksa mutlaka kullanmalıdır. Opal tonları dekorasyonlarda daha çok tercih ediyoruz. Sıcak renkleri gelip gecici yerlerde yani kıyafetlerimizde kullanabiliriz. İddialı sıcak renkleri kombin değil detaylarda kullanmalı. Duvar boyası yerine aksesuar gibi alanlarda kullanmalı, geniş alanlara yaymadan kullanılabilir.

               Siyah gücün hakimiyetin ve istikrarın rengidir. Siyahi çok tercih eden insanların çok karamsar olduğu düşünülür. Duygusal yanının olduğunu ve duyguların dışarı vurmaktan çok hoşlanmadığını gösterir. Psikoljik olarak sanki siyahı zırh gibi giydiğinizde o duyguları kimse görmeyecek. Kimse bilmeyecek ben yine içimde yaşayacağım diye düşünür

Yorumlar

  1. ilginç bilgiler,ilerde faydasını görürüm diye not aldım....tşkr ederim..🙂

    YanıtlaSil
  2. Renkler herkesi etkiler. Faydalı olduysa ne mutlu.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder