127.DUA!

           
              Hiçbir kelime boşa gitmiyor. Ne istediğin ve istemediğinle ilgili de niyet etmeli sadece dua değil.

           Güzel bereketli kazanç için 100 kere Ya Vehhab okunmalıdır. Rızık ve bereket için evin içinde hergün 100 defa Ya Rezzak okunmalıdır. bu niyetle bu maksatla, tabiki duada esas olan niyet esmadada niyet olmalıdır.

            Rızık ve bereket için Ya Munim okunmalı 211 kere Ya Mennan Ya Hannan.

          Rızık için vakıa süresini bir oturuşta üç defa okunması daha etkilidir. Sabah ve yatsı namazlarından sonra ihsan ve lütufarını o kulundan esirgemiyor. Gönderiyor. Ona eğiliyor onu dinliyor. Çünkü Vakıa suresi kıyametten bahsediyor. Ama o vakayı anlatıyor. insanın okumadan önce anlamını bilerek okuması gerekiyor.

             İnsan ne istediğini bilecek ve bilerek isyeyecek. Allah(CC) Kur'an da cennetliklere vereceği rızıktan bahsediyor. Bizler bu dünyada da biraz cenneti yaşamak istiyoruz. Allah(CC) bize isteğimize göre bize burada lutfediyor. İstemesek vermiyor. Bana dua edin kabul edeyim diyor. Etmiyorsan senin birşeyin yok, halinden memnunsun demek. Darda kalmışım zorda kalmışsın 'iyiysen iyide kalmaya razısın, kötüysen kötü de kalmaya razısın demektir' ve 'benden istemeyene vermem' diyor Dua edin icabet edeyim, kabul edeyim gereğini yapayım demektir icabet. İcabetin manası sadece kabul edeyim değil; kabul edip seni, dünyaya ait derdini dinleyeyim. Allah ona yalvarıp yakarmamızı, 'benden şunu iste sana vereyim' diyor.   

             Hz musa diyor ki Allah(CC)'a, "ben çok dua ediyorum kabul olmuyor" diyor. Allah(CC) Hz. Musa'ya "O zaman temiz ağızlar dua et"diyor. Kuran da 'Allah musa ile konuştu' diyor.  O konuşmaların birinde "Rabbim benim birtek ağzım var, nasıl dua edebilirim diyor" Allah "ettir o zaman" diyor.

             Burada başkalarıyla diyaloğu anlatıyor. Başkalarıyla iyi gecinmeyi anlatıyor. Herkesin elinden tutmayı, size gönülden dua edecek insanlar bulmanız için teşvik ediyor. Bu dua için ön aşama olan çabalama aşaması. Yani fiili dua demektir.

           Duaların en makbul olduğu anlar ve mekanlar var mıdır?

            Evet, hem vakitler, hem de yerler vardır. L hatları var. Enerji yoğunluğunun yaşandığı mekanlardır.  Bunların en başında Kabe gelmektedir. Camiler, türbeler bu hatlar üzerindedir. Peygamberimiz üç mescidin önemini anlatıyor. Mescidi Aksa, Medcid-i Nebevi ve mescidi Haram(KABE) bu üç yerde edilen dua red olunmaz diyor. Diğer yerlerde kıldığını namaza bedel mabede kıldığını 2 rekat namaz yeter diyor.  Benim mescidinde kıldığınız 1 rekat namaz başka yerde kıldığınız iki rekat namazdan üstündür diyor. L hatlarına Allah nazar ediyor. Türbeler dergahlar, camiler mescitler, toplu halde ibadet edilen yerler. Allah(CC) buralara nazar eder.

           Birde vakitler var. Bu vakitler 4 adettir. Birincisi, gece namazı yani teecüd vaktidir. Gece vaktinde Allah(CC) ünyaya nazar ediyor. Yokmu bana dua eden kabul edeyim? Yokmu isteyen vereyim? Yokmu af isteyen mağfiret edeyim? Yok mu bir sıkıntısı olan gidereyim.? Yokmu? Yokmu? Yokmu diye o vakitlerde dünyaya nazar eder. Kutsi hadis.

           İkincisi Sabaha namazını kılıp güneşin tam doğma vaktinde seccededen kalmadan edilen dua vakti.
      
           Üçüncüsü ikindi namazı vakti ikindi namazı vaktinden sonra gün dönümü olur. İkinci vaktine and olsun denilir. O saatlerde bir nöbet değişimi al-ver değişimi oluyor.

           Dördüncüsü yatsı namazından sonra. Bu saatlerde edilen dua çok önemli.

           Birde yağmur yağarken, ezan okunurken, hutbe okunurken, cuma saatinde, bayram sabahı vs. bunları 10-15 adet kadar olduğunu söyleyen alimler var. Bu saatler en etkili saatlerdir fakat duanin etkili olduğu an, dua etme ihtiyacı duyduğunuz, kendiliğinden gelen, güzel dua etme isteğinizdir. Çok içten çok samimi acabasız ettiğimiz duadır. 
Kalbinizden istediğinizde. Bakışlarınız ve kalbinizde hissettiğinizde kabul olur. Mazlumlarin, zor durumda kalmış insanın duası derhal kabul ediyor.

Yorumlar

  1. Ne güzel anlatmışsınız. Gerçekten el açarak kalbden bir dua edebilmek de büyük bir marifet bence. Rabbim bizleri de güzel dua edenlerden ve duaları kabul olanlardan etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  2. bi de şöle bişi var.."ağızdan çıkan her kelimenin bir enerjisi ve frekansı var..her birinin kendine göre düşük /yüksek enerji ve frekansları bulunur..ne söylersen onun enerjisi ve frekansının etkisine girersin,olumlu yada olumsuz etkilerle karşılaşırsın..enerjisi ve frekansı çok yüksek ve güçlü olan kelimeler daha çok ilahi kelimelerdir..bunlara kutsal kelimeler de deniyor..mesela Kur'an'daki ayetlerin her birinde bunlar mevcut..Allah(cc) kelimesi ile diğer sıfatlarında kendine göre çok yüksek bir enerjisi ve frekansı var mesela.." o nedenle yukarda anlatıklarınız gayet mantıklı..gerçekten çok güzel ve çok anlamlı bir yazı olmuş..emeğinize sağlık..🙂
    "

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Ertuğrul bey söyledikleriniz kesinlikle katılıyorum. İnsan ağzından çıkanlara ve girenlere dikkat etse yeter.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder