138. DOĞRU NEFES ALMAK

             Doğru nefes almanın; kaygı, migren, yüksek tansiyon, cilt iyi gelmediği birşey yok. İlk önce kişinin nefesine bakması gerekir. Uzanıp, nasıl normal nefes alıyorsunuz bunu gösterin. Kişi sadece göğsünden nefes alır, diyaframından almaz. Kiminde ise diyaframda nefes olup göğüste olmuyor. Sadece göğüsten nefes alanlar.

              Nefes alırken durmadan sürekli birbiriyle bağlantılı nefes almaya devam edin. Nefesi hiç bırakıyorsunuz, durmuyorsunuz, yavaşlamıyorsunuz. Arasıra derinden iç çeker gibi çok erin nefesler alıyorsanız, demek oluyor ki sığ nefesler alıyorsunuz. Oksijen ihtiyacı için vücut çok derin nefesler almanızı istiyor.

            Doğru nefes almak gerekiyor. Doğru nefes almak için hem göğüs hem de diyaframda nefes almak gerekir. Sadece göğüsten nefes almakta doğru değil. Sadece diyaframdan nefes almakta doğru değil. Doğru nefeste hem göğüse, hemde diyaframda oksijen gitmeli ki, organlar bütün görevlerini yerine getirebilsin. Çünkü oksijenle yaşamı çekiyorsunuz bedene, nefes vererekte toksinleri ve karbondioksiti atıyorsunuz bedenden. Aynı zamanda nefes beş geçmişi bırakmayı temsil eder.

             Göğsünden nefes alan kişiler çok duygusaldır. Kararlarını iradesiyle, değil duygularıyla alır. İç sesini, kalbini dinleyen, manevi tarafı gelişmiş güçlü kişilerdir. Niyetleri, istekleri, arzuları diğer insanlara göre daha hızlı ve çabuk olabilir. Sadece göğsünden nefes almaya devam ederseniz herhangi bir şekilde, tiroid, boğazda bir sıkıntı veya kalpte bir sıkıntı yaşama ihtimali düşüktür. Sebebi ise bu bölgeye yeterli oksijenin gitmesidir. Alt karında nefes ise işleriniz ve irade koymanız gereken yerlerde daha iradeli olmanızı sağlar. Kararları verirken daha kolay verirsiniz. Bir karar verirken hem iradenizle hemde duygularınızla vermelisiniz ki; verdiğiniz karar mutlu etsin. Sadece iradeyle, güçle verilen kararlardan mutlu olmayabilirsiniz. Sadece duygularla verilen kararlar suistimal edilebilir. Her ikitaraftanda nefes alıp, dengelemek gerekiyor.

            Hızlı hızlı karnını şişirip indirilen nefesi alan kişi, duygusal travma yaşamıştır. Çocuğunu, babasını, annesini kaybetmiştir, kaza, deprem gibi olay yaşar yaşamıştır vs. Kendini koruma altına almıştır. Kendini güçlüyüm deyip tutmuş ve kapatmıştır ve göğsü hiç hareket etmiyordur.

            Bunun tersi kişilerde diyaframı nefes almayanlardır, oda çok tehlikelidir. Diyafram aynı zamanda dünyayı temsil eder. Diyaframı topraklamak, dünyaya uyum sağlamak için güçlenmelisiniz, ayaklarınızın tabanlarından kök salmalısınız ki; yaptığımız işlerde başarılı olabilesiniz. Kimisi de sırf kayda alıyor iradeyi, gücü almıyor bu insanlar genelde erken ölürler. Çünkü bir türlü kaynaktan kopamazlar.

             Göğüsten nefes alanlar, bazen sırt, bel ağrısı çekebilir. Sebebi ise sırt ve beldeki kasların daha gergin olmasından kaynaklanır. Oksijenle beraber sırtınız ve beliniz rahatlayıp kendini bırakır. Sırt ve omurga geçmişten gelen suçluluk ve pişmanlık duygularıdır. Bunu hatırlamasanızda, hatırlasanızda beden bunu unutmuyor. İçerdeki hücre hafızası hepsini hatırlıyor. Siz nefes aldığınızda hiçbirşey hatırlamasanız bile hücreler hepsini hatırlıyor. İçeriye sürülmüş veya üstü kapatılmış duyguların hepsini hatırlıyor.

           Oksijenin hücreyi yenileme özelliği olduğu için, pişmanlık ve suçluluk duygusunu değiştiriyor. Bu noktadan sonra mucize başlıyor. Kaburganın iki alt yanı güven ya da hayatı kontrol etmeye ilgili inatçı bir yapıyı gösterir.
         
          Doğru nefes almak çok önemli. Nefessiz kalmayın. Nefesinizi kesilmesine izin vermemeniz dileğiyle. Afiyetle kalın


Yorumlar