135. EŞİNE ÇİRKİN DİYEN YANDI?

             



Eşine çirkin diyen yandı. Kocanın, eşinin kişilik haklarına saldırı anlamına geldiği için ceza aldığı belirtildi. Kadına, erkek tazminat ödemek zorunda kaldı. Mahkeme erkeği tamamen kusurlu bulmuş. Davalı kadın tarafına tazminat ödenmesine sebep oluyor. Bu tür şiddet kadınlarda estetik bir şiddettir.

             Birine çirkin, pis demek başka birşey. Toplum içinde ne kadar zayıflamışsın ne kadar kötü görünüyorsun demek başka. Bunun üslubu; bir köşede çok zayıflamışsın ne sorunun var? demektir. Doğrusu budur. Pis çirkin demek direk hakarettir.

           Adam insanların önünde karısına 'ayakların kokuyor gel bir koklayayım' diyor kokluyor. 'Git bunları yıka' diyor kocası kadın gidip yıkıyor. Sonra tekrar geliyor kocası tekrar kokluyor. 'Yine kokuyor' diyor onca insanın arasında ve ekliyor 'git şunları çamaşır suyuyla yıka' diyor. Kadın boşanma davası açıyor hakim adamı suçlu buluyor ve 30 bin lira tazminat ödemeye mahkum ediyor.

           Ses kaydı, Türkiye'de delil değil. Tek başına 'çirkindir' demek boşanma sebebi değil. Bunun öncesi ve sonrası vardır. Adam heryerde hakaret ediyor aşağılıyordur. Küçük düşürme boşanma sebebidir. Sistematik işkence sen aptalsın, arabayı park edemiyorsun. Hiçbirşey yapamazsın. Sana yüz koyun versek kaybedersin gibi sözler ağır hakarettir. Bunlar toplum önünde yapılıyorsa boşanma sebedir.

          Erkekler kadınlara 'lan' diye hitap ediyor. Hemde küfür ediyorlar sosyal medyada. Aslında kadınlarda kullanıyor. Çok çirkin bir üslup özellikle kadınlar için. Hiçbir kadın yolda kıvırtarak, gerdan kırarak yürümemeli. Ama yolda sokakta kaba yada küfürlü sözlerlede kabalaşmamalı. İkisinin ortası itidalli, orta yollu olmak iyisidir.

            Bir adam yurtdışında çalışıyor. Rüyasında eşinin kendini aldattığını görüyor. Hemen atlayıp Türkiye'ye geliyor. Karısıyla anlaşamıyorlar. Babasının evine gidiyor. Kadının babası çocuklara bakamam deyip, çocuklarını kayınvalideye bıraktırıyor. Babasının evindeyken hamile olduğunu anlayan babası, kadına dahada zulmediyor. Baba istemiyor, koca istemiyor. Kadın ne yapsın.

          Ayrıyken psikiyatra götürmüşler. 15 gün psikiyatri kliniğinde tedavi görmüş. Taburcu edilip, düzenli ilaç kullanmaya başlamış. Biraz düzelince aile büyükleride araya girince  barışıyorlar. Bir süre beraber yaşadıktan sonra huzursuzluk başlıyor.

           Babasının evine gitmeden idrardan, gebelik testi yapmışlar, hamilelik çıkmamış. İdrarda gebelik testi her zaman doğru sonucu vermez. Babasının evine gittikten sonra kan testi ile hamile olduğu anlaşılıyor ve eşi bu çocuğun kendinden olduğunu kabul etmiyor.

          Şimdi boşanmışlar baba çocuklarını görmeye geldiği zaman, ilk iki çocuğuyla ilgileniyor. Diğer çocukla ilgilenmediği için boynu bükük kalıyor diyor kadın. Adam psikiyatriste tedavi görmüş biri olduğu için bunu uzanan ların kabul ettirmesi gerekiyor. Yoksa ilna edilmesi çok zor.

          Psikiyatrik tedavi gören bu hastanın geçmişinde, aşırı kıskanç davranışları varmış. Kendinden çok küçük erkek kardeşinin yanında karısını dikkatli oturması konusunda azarlıyor. 7 yaşındaki yeğeninin yanında 'neden emziriyorsın' gibi sorularla kadını bunaltıyor. Kocası her istediği hemen olsun istiyor. Çocukları birşey isterse 'bugün onu yapayım yarın senin istediğini yapayım dediği' zaman evde kıyamet kopuyor.

          Birgün bakkaldayken karıkoca alışveriş yaparken, baba zeytinin tadına bakar. Kızınında canı zeytin ister ve oda tadına bakmak ister, bana itiraz eder. Bakkal kızın bakabileceğini 'çocuktur nefsi ister' der ve ekler, kendisininde bir kız olduğunu söyler. Bakkaldan eve gelirler. Yolda adam kadına bakkalın kızına değil karısına söylediğini düşünür tüm bu lafları ve yol boyunca kadına zulmeder. Karısını çocukları eve bıraktıktan sonra bakala gidip, bakkalla kavga ediyor.

         Twitter'da fake hesap açıp eşimin hesabını  buldum. Meğerse benim herif bekarmış. Bende bekarım dedim. Sohbet ediyoruz şimdi. Ayy hiç etmediği iltifatlar, bir romantik sözler, birbirinden güzel laflar, ben de ona aşık oldum. Bakalım evleneceğiz hayırlısıyla.

         ... hanım Allah aşkına o adamın, ben olsam önce ağzını burnunu duzler eline verirdim:) Artı şak diye boşardım. İbret- alem olsun diye yapardım.

             eeeeee sen twitter de olunca eşinin de olması normal değil mi iki cambaz bir ipte kim düşecek bakalım.

            Yukarıda bahsettiğim 4 farklı mesele, bunlar ülke gündemi ve gerçekleri. Bu olanlar, gavur diye tabir edilen memleketlerde olan şeyler değil. Zaten gavur kelimesi benim literatürümde yok. Afrika ülkeside değil. 3 dünya ülkeside değil. Avrupa birliğine hazırlanan Türkiye'den manzaralar. Bu arada otobüste dolmuşta veya toplu taşıma araçlarında dağınık oturan erkeklere ceza kesilmesi konusunda yasa çıktı. Böyle bir yasanın çıkmasına sebep olacak kadar, dağınık oturanlar nasıl bir canlı modeli olduklarını görmüşlerdir umarım.

Yorumlar