112.SÜMSÜK KUŞLARI



        Şimdi sırada, sağlık sigortasına ihtiyaç duymayacak kadar güçlü hayvanlar var. Çünkü her felaketten sağ çıkıyorlar. Hatta dünyanın en uç noktalarında bile.

             Deniz çok tehlikeli olabilir özelllikle de bir sümsük kuşuysanız. Avustralyalı sümsük kuşları balık avlar, bu nedenle başları biraz dertte olabilir.

             Denizin 30 metre yukarısında uçarken nasıl balık yakalayabilir?

             Biraz sıradışı olsada, çok basit. Sümsük kuşlarının listenin 8 sırasında olmasının nedeni; sıradan bir hayvanın saatte 145 km hızla denize çakıldıktan sonra, onlar gibi hayatta kalamayacak olması. Bu hızla neye çarparsanız ölümcül olur. O hızla denize dalıp hayatta kalmanız için, cansız manken olmanız gerekir. Ancak müthiş yaratılışları sayesinde, sümsük kuşları çok sıradışı bir dayanıklılığa sahiptirler. Su yutmamaları için burun delikleri yoktur ve çarpma anında gagalarını tamamen kapalı tutabilirler. Ayrıca derilerinin hemen altında hava yastıkları vardır. Dalmadan hemen önce bu hava poşetlerini şişirirler.

             Bizde arabalarımıza benzer bir sistem kurduk. Sümsük kuşunun aksine insan vücudu sıradışı çarpmalarda karşı dayanıklı değildir.

             O halde neden bir insan saatte 95 km hızla, bir suya dalmak ister ki?

             Uçurum anlayışı eğlenceli bir spor gibi görünüyor olabilir. Ancak çok tehlikelidir. Önce ayaklarınız suya girse bile. O nedenle bu sporu güvenlik ekipmanlarıyla donatılmış ve sıradışı hızlara çıkacak kadar aç olan hayvanlara bırakmak gerekir.

              Gözüpek dalgıçlar, muazzam tırmanıcılar ve aşırı su içen hayvanların dayanıklı olduğunu düşünüyorsanız, nefesinizi kesecek kadar yükseklerde yaşayan bir hayvanı tanıyana kadar bekleyin.

Yorumlar

  1. 95 /145 km hızla denize dalmak ne demek? sanki betona çarpmış gibi olur insan..sümsük kuşları "Sula bassana deniyormuş😀" çok dayanıklı ve çok ilginç kuşlar gerçekten..bilgi için elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Sıradışı hayvanlardan bahsetmeye devam edeceğim. Sizden tekrar istiyorum. Blog linkinizi profilinize ekleyin ki takip edebileyim. Epey aradım geçtiğimiz günlerde yada yorumu uzun altına bloğunuzun linkimi ekleyiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. blog linkim profilimde var.. profil resminde "Hakkında" kısmında link var,gözüküyo..🙂 ayrıca ulaşamayanlar için ben her son yazımı google+ sayfama sabitliyom..oradan da ulaşabilirsiniz..kolay gelsin..🙂

      Sil

Yorum Gönder