110.FARELER



              Fareler milyonlarca yıldır vardır, ve kendilerini insanlarla yaşamaya alıştırmışlardır. Hayata ayak uydururlar, üretkendirler. Bir kemirgen doğduktan sonra 35 40 gün sonra üreyecek kadar büyür. Bu hızla giderse bir çift fare yılda 15 bin bebeğe sahip olabilir. Tabii hayatta kalabilirlerse. Hayatta kalmak farelerin en başarılı olduğu konudur.

               Fareler en güçlü hayvanlar sıralamasında 9. sıradadırlar. Güçlü olmak zorundalar çünkü onlardan kurulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat fareler daha çok üreyerek geri geliyor. Herkes şehirde evinde en az bir kere fare görmüştür.

              Peki bu fareler bu yarışta bizden önde olmayı nasıl başarıyor?

              Bunun en önemli nedenlerinden biri iyi bir sporcu olmaları. Sıradışı güçleri sayesinde hayatımıza hiç beklemediğimiz anlarda girebiliyor. Fareler en kötü kabusumuz olabilirler.

             Ancak bir farenin güçlerine sahip olsaydınız neler olurdu, hiç düşündünüz mü?

             Eğer bir fare olsaydınız en ufak bir yere sıkışabilirdiniz. Kafa tasınızda esnek kemikler sayesinde kafatasımızdan çok az büyük alanlardan geçebilirdik. Asla bir boru da sıkışıp kalmazdık. Farelerin çenesi bizim çenemizden 120 kat daha güçlüdür. Boruları, çöp kutularını ve hatta tuğlaları bile kemirebilirdik. Tuvalet gibi kaçış noktaları bulamadığımız zaman, paniğe kapılmamıza hiç gerek kalmazdı. Fareler insanlardan çok daha küçük ve hafif oldukları için yükseklikten düşme gibi bir sorunları yoktur. Bir farenin süper özellikleriyle 5 katlı bir binadan aşağıya düşsek bile hayatta kalabilirdik.

             İşte bu nedenle bu süper hayvanlardan kurtulmak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.

              Zehirler elimizde güçlü silahlardan olmasına rağmen, fareler bu kimyasal savaştan kaçmanın bir yolunu buldular. Fareler zehirlerde dahil olmak üzere yeni buldukları yemeklerden küçük ısırıklar alır, böylece zehirlere bağışıklık kazanır. Farelerin üreme hızıda düşünülürse, zehirler bu süper güçleri olan hayvanlara etki etmez.
              Bilim insanları fareleri 4 bacağı bir kuyruğu olan küçük film poşetleri olarak tanımlamaktadır.

              Ancak bir adam farenin bağışıklığına sahipti bu adam keşiş Rasputin. Keşiş Rasputin çarlık Rusyasında o kadar nefret ediliyordu ki; bir grup yemeğine siyanür koyarak zehirlemek istedi. Ancak rasputin ölmedi. Rasputinin garip önsezisi zehiri etkisiz hale getirmiş olabilir. Böylece Rasputin fareler gibi hayatta kaldı taki ...ler onu vurmaya karar verene kadar. Ancak rasputin yine ölmedi. Sonunda kafasına vurarak boğdular. Ancak o zaman öldü. Zehirle yada vurularak değil. Fareleri öldürmek Rasputini öldürmekten zor olsada, hala listenin 9. sırasında yer alıyor..

             Fare pisliğini olduğu bir yerde gecelenmez. Çünkü içerisinde hanta virüsü olabilir. Hanta virüsler enfeksiyon kapmış kemirgenlerin kurumuş salyasını idrarını yada dışkısını içeren toz partiküllerini insanların soluması ile bulaşır. Tedavisi yoktur. Nane yağı yüzyıllardır doğal bir fare ve haşerat ilaçlama yöntemi olarak kullanılıyor. En yaygın kullanımı gaz lambalarının içindeki pamuğu yağa daldırıp evdeki deliğe tıkamaktır.

Yorumlar