72.İDEALİST-2-

     

          Balığın okyanusta yaşadığı gibi, biz insanlarda kültür okyanusu içinde yaşarız. Bu kültür okyanusunda; bir çok varsayım ve felsefi mesaj zaman içinde biz farkına varmadan bize verilir ve öğretilir. İdealist "Ben varım!"ı bilinçli olarak söyleyebilen kişidir, gücü bundan gelir. Korkudan gelen disiplin korku kaybolduğu zaman kaybolur. Ama kişinin kendi içinden gelen disiplin hiç kaybolmaz, kişi kendini o geleceğe adadığı sürece devam eder.
Kişisel bütünlüğü yüksek insanların bakışı, oturuşu, duruşu ve kendisine has bir gücü ifade eder. En önemli mesaj insanın kendisidir. İnsanların bir birine güvenmedikleri yerde olumlu sonuç alınmaz.

           Çoğunluğun yanlış denemesi, benim bunu yanlış görmeni etkileyemez idealist gücünü kendini adadığı gelecekten alır. Niyetin saflığı içinde verilmiş kararlar savaşının en önemli güç kaynağıdır. Bir insanın kararlarının sorumluluğunu kabul etmesi demek O karalar uğruna ölmeye hazır olması demektir. Bir insanın sorumluluğu alabilmesi için sorumlu tutulacağı konuda farkındalığı olması gerekir.
Özgürlük ancak sorumluluk temeli üzerine yaşayabilir. Sorumluluk olmadan özgürlük yaşayamaz. Sorumluluk bilinci, kişinin olgunlaşma sürecinde nerede olduğunun en iyi göstergesidir. Kişinin yetiştiği ortamda kendine seçim yapma ve yaptığı seçimi seçimin sonuçlarını sorumlu olma fırsatı verilmemişse, sorumluluk duygusu gelişemez.

           Beni diğerlerinden ayıran özellik;  diğerlerinin sormadığı soruları sormam ve sormaya devam etmem. Ne kadar seçeneğin varsa, o kadar özgürlüğün var demektir. Sorumluluk almayan insanın neyi ne kadar ne zaman yapacağına dair sınırları belirgin değildir. Kendi sınırları dışında bir sorumluluk aldığında kişi kendine karşı sorumsuz davranmış olur. "Ben sorumlu bir imsanım!" diyen bir kişi önce içinde yaşadığı gerçekleri algılamakta sorumlu olduğunu bilir.  Hayatın bütün anları tek ve kendine hastır.

            Ölüm düşüncesi insanoğlunun ruhuna çekidüzen veren tek şeydir.(D.J.)
            Değişim varoluş içinde potansiyel olarak vardır.  Herşey kendi zoddından bir parçayı kendi özünde taşır.
Eğer bir düşünce büyük bir resmin bir parçası olarak kendini göremiyorsa o zaman bütünden kopar, işte o zaman fikir yabancılaşır. Birtek insan öyle bir düşünce ve eylem düzeyine girebilir ki, kendinden sonra gelen çağı tamamen farklı bir yöne yönlendirebilir.

         Başkalarının nasıl varolduğuna bakarak, kendi varoluşunu başkalarınınkiyle kıyaslayan kişi, yabancılaşma duyguşu içine girer. Zaman içinde yer alan her şey değişir. Var olmak değişmek demektir. Bu değişimi bilinçli olarak yapmayı göze almak gayret ve cesaret ister. İdealist kendi değişiminin peşindedir. Başkakarını değiştirmek onun amacı içine girmez.

         Kendini önemsemek insanı ağırlaştırır,  hantal ve mağrur yapar, bilge kişi olmak için hafif ve akıcı olmak gerekir. Dönüşüm benim ötesine geçmekle başlar. Eğer öğrenmek istiyorsan kendini önemsemekten  vazgeçmelisin. Bu dünyada en önemli şeyin sen olduğunu sürece çevremde seni kuşatmış dünyanın farkına vararak onları anlaman mümkün değil.

          "Kızmak hakkım!" diye düşündüğün sürece İdealist olmaya hazır değilsin. İnsan hayatın belirli bir alanında yaptığı işi en iyi  şekilde yapmaya çalışırken savaşçı olma yoluna girer. İnsanoğlu öyle muhteşem bir potansiyeldir ki kırdaki otlar gibi özgürce büyüme imkanı bulursa kendi özü yönünde gelişir ve özgür bir insan olur. Bitmemiş işler şimdi gibi ve şu anı algılamanıza ve yaşamınıza  engel teşkil eder. İnsan yürekten affetmeyi öğrenmeden bitmemiş işleri bitiremez. Dinlemek en önemli iletişim eylemidir.

          İdealist, bir çocuğun oyun oynarken ki masumiyeti, ciddiyeti ve katılımcılığı içinde hayatını yaşar. İdealist karar vermeden önce  düşünü, inceler, gözden geçirir, acele etmez ve herşeyi hesaba katar. İdealist, sabırla bekler  ve niçin beklediğini bilir
İdealist, hicbirşeyin müptelası olmaz. İdealist, stratejik bir  tavır içerisinde yaşamaya özen gösterir.
   
            İdealist, seçimini yaparken gönlünün sesini dinler. İnsanların yaptıkları şeyler ancak biz izin verirsek bizim ruhumuzu zedeler.
             İdealist bütün evrenle "Biz" bilinci içinde iletişim kurar.

             İdealist herşeyi, üstesinden gelinmesi gereken  bir öğrenme fırsatı olarak görür.
         

Yorumlar