76.ÇİÇEKLER AŞIK OLUR

           
            Aslında bu konu kokular içinde yayınlayacaktım falat başlıbaşına çok güzel bir konu oldığu için bunu ayrı yayınlıyorum iyi okumalar.

            İnsanlar, bizi sürekli ordan oraya durmadan taşırsa strese gireriz. Çiçeklerde öyledir. Çiçeklerde duyguyu ifade edebilir. Bunu da kokuyla ve renkle yapabilirler. Biz konuşabilir hareket edebiliriz ama çiçekler sabit durur.

         Ama onların iletişim kurma yolu, kokulardır. Çiçekler aşık olabilir. Özelliklede aynı ortamda yetişmedikleri zaman. Onalarda bizim gibi komşuları tanıdıksa, bunun rahatlığını yaşar.

             İki farklı florayı, farklı yerlerde yetişmiş çiçeği bir araya getirirseniz; aroma, yani koku profilleri değişecektir. Bu iki farklı çiçek, bu yeni ve eşsiz aroma profillerini üretmek için, bizimde görebileceğiniz ve ölçebileceğimiz bir enerji salarlar. Buda gerçekten, aşık olmayı gerektirir.

             Eğer birbirlerine aşık olmazlarsa; bu çiçeklerden biri solar ve kokuvermez olur, yada rekabete girip daha fazla koku vererek çiçekler arasında daha baskın olur. Bunun örneklerini görülmüş ve analitik olarak ölçülmüştür.

            Çiçekseverler ve tabiat aşıkları için bence tanık olabileceğiniz en olağanüstü olay, iki çiçeğin arasında doğan gerçek bir aşktır. İkisi birarada olduğunun da eşsiz bir aroma profili oluşur. Çünkü birbirlerine dokunurlar, birbirilerini hissederler. Ama onları ayırdığınız zaman aralarındaki kimya ve etkileşim yok olur ve normal hallerine geri dönerler.

Yorumlar