36.TATİL

                  

İbadetin ücreti sevap değil. Ancak Allah'ın keremindendir. Allah'ın zamanını tatil yaparak harcayamazsınız. Sadece bu değil.

        Tatil yapmak kolay kazanılan para ile mümkündür. Helal ve zor yoldan harcanan para kolay harcanmaz. Tatil yapmak yerine tebdil var. Tebdil iş değiştirme, ilgi ve alan değiştirmedir. Müslüman tatil yapmaz tebdil eder. Unutmayın eğer çok enerjiniz yoksa tefekkürde bir ibadettir. Kalabalıkları severmiyor sakin sayfiye hayatı istiyorsanız ilk yapmanız gereken dilinize hakim olmaktır. Diline hakim olmak büyük bir ibadettir.
        Tefekkür büyük bir ibadettir. Yahudi düşüncesinde Allah 6 günde yarattı yedinci gün ayak ayak üstüne atıp uzanıp dinlendi der.

      Oysa kur'an da bunu reddeden ayetler, tekrarlanır. Allah dünyayı altı günde yarattı ve ardından onu başıboş bırakmadı. Ve ona hakim oldu.  Bütün mahluklara meslekler dağıtılırken herkes bir meslek alır.  Şeytana meslek kalmaz. Zaten oda almak istemez. Cevabı hakka sorar  ben ne yapayım diye. Allah ona senin vazifem boş gezmek olsun der. Hiçbirşey yapmamak olsun.      

       Göründüğü üzere boş gezmek kimin vazifesi ve insan kime en yakın arkadaş dost oluyor. Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.

      Evren boşluğu kabul etmiyor boş insan musibetttir. Şeytanlaşmıştır. İnsanların arasına vesvese ve dedikodu yayar.    
       Peygamber efendimız hayatı boyunca bir kişiye selam vermemiştir. Bir yere giderken yolda bir adama rastlar ve selam vermeden geçip gider dönüşte adamın eline bir kıymık alıp, yeri eşelediğini görünce adama selam verir.  Yanında bulunanlardan biri sorar; Ey Allah'ın Resulü az önce adama selam vermedin şimdi ise selam verdin bunun hikmeti nedir diye sorduklarında adam az önce boş boş oturuyordu. Şeytanın vazifesini yapıyordu. Şimdi ise eline bir çubuk almış kendini ve kafasını onunla meşgul ediyor.

         Allah çalışanı say edeni sever. Tabiki insan çalışmasını kötülük yolunda değil, iyilik yolunda yaparsa dünyayı mamur eder.

Yorumlar