52.TALOMER(GEÇLİK) TEDAVİSİ

         
 
  Sertap erener Telomer tedavisi gördüğünü söylüyor. Nedir bu tedavi sizi 100 yıl yaşatacağını iddia eden bir tedavi. Uykularınızı düzeliyor. Enerjiniz yükseliyor. Yakını görme geri geliyor. Her sabah aç karma bir hap içiyor. spor, 3-4 saat kardiyovasküler çalışma yapıyor.  Alkali içecekler. Stresten korunmak için meditasyon. Güneşin batışını seyretmek, barda içmekten daha keyifli. Sabah sahilde koşmak bir klubte sigara dumanı altında olmaktan iyi. İlla içki şişesi veya sigara koymak gerekmiyor içki sigara hayattan keyfi almak için gerekli değil.
 
          Telomeri kısaltmak önleyici bir tedavi yok. Modern tıbbında, tamamlayıcı tıbbımda böyle bir tedavi şekli yok.

          Telomer nedir?
          DNA mızın uçlarında bulunan hücre bölündükçe, kısalan bir yapı. Tıpkı ayakkabı bağcıklarının ucundaki plastik kaplama içindeki kısım gibi birşey. Hücre bölündükçe telomer kısalan bir yapı. Yani hücre bölündükçe ömrün kısalıyor. Telomeran adında bir enzim var, bu enzim bu süreçleri kontrol ediyor. Telomeri bölünme katsayısı her hücrede farklı. Beyinde farklı, kalpte farklı, karaciğerde farklı bölünme katsayılarını sahip.

         Telomerle oynama kanseri davet eder.  Bu nedenle bu çalışmalar durduruldu. Sizi 100 yıl bölünen ebedi ve sonsuz bir hücre istiyorsanız o hücre zaten var adıda, "kanser hücresi" diyor osman müftüoğlu.   Siz talomerle oynadığınız zaman bu oyunun nerde sonuçlanacağını bilemezsiniz. Ölçemeyebilirsiniz. Durduramayabilirsiniz. Tabiki bende 100 yıl yaşamak isterim diyor hoca. Telomer kötü bir macera tehlikeli bir olay.

         Çinde bulunan bir ot bir çöp yok bunlar hepsi pazarlama stratejisi Böyle bir ilaç böyle bir tedavi ve araştırmada yok. Diyor. Böyle bir heyecanın ardından satış ve ticaret gelir.

          İnsanın üç yaşı vardır. Psikolojik yaş. Kaç yaşında hissetiğini gösterir.  Kronolojik yaş. Kimlik yaşı. Doğduğunuz tarihten itibaren şimdiye kadarki tarihsel yaşımız. Biyolojik yaş ( Psikokronolojik) ticari kaygı.

         Elizabeth berkman telomer araştırması sayesinde nobel ödülü alıyor.. .sizin önünüzde ne kadar gördüğünü kaç yıl ömrünüz olduğunu söyleyebilirim telomer uzadıkça ömür kısalır. Ama bunu kimse merak etmeyince bu proje rafa kaldırıldı. Sonsuz ve sınırsız büyüyen bir düğmeye bastığınızda kanser düğmesine basmış olursunuz.

          Zerdeçalı hapları var. Bunları hap olarak kullanmaktansa zerdeçalın kendisini kullanın. Zerdeçal iyi bir antioksidan. İmmün sistemi tedavi etmez. Ama güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda kanseri tedavi etmez ama kalkan oluşturur. 
           Diyorlar şimdide bir süre bununla uğraşırız. Faydalı mı? Değil mi? Gençlik ve uzun yaşama ve abı-hayatı bulmak için, çok uğraşıyor insanoğlu. Bu arayış her iddiaya gönülden inanmasına neden oluyor. Açıkçası talomer gerçekten ile yarar birşey olsa bile bunu bilemeyiz. Çünkü bu tedavi yada ilaç, adı her neyse; insanlar için faydalı ise, büyük ilaç şirketleri buna müsade etmez.
   
            İnsanlar kanserden ölmüyorlar. Kanser öldürücü bir hastalık değil. Kanser olduğunun bilinciyle üzüntüden, kalp krizinden ölüyorlar. İnsanda öncesini söylemek gerekirse sevgisizlik, üzüntü ve ilgisizliğe bağlı olarak kanser oluyorlar. Kanserden iyileşen insanların aileleri tıkanmış olan sevgiyi canlandırırsa, kişi kurtuluyor. Kanserin tek tedavisi sevgi. Yani sürekli vıcık vıcık sevgi değil. Sevildiğini hissettirmektir. Kanserden korunmak için ömür törpüsü olmamak ve ömür törpüsü kişilerden kurtulamaktır.

Yorumlar