48.HAYVANLAR HAKKINDA

     

Aslan, 200 kiloluk bu canlının çenesi güçlüdür. Çenesi kurbanın boynunu kavradığında, kurbanın şansı yoktur.

          Canlılar dünyasının en güçlü çeneye sahip timsah çenesi gücü insan çenesinden 20 kat fazladır. Timsah tamamen kaslardan oluşur.

           Morsların 25 santimetre yağ tabakası vardır. 1500 kilogram kadar ağırlıklarıyla, küçük bir minübüs büyüklüğünde olabilir. 90 santimetre olan dişleriyle l80 kiloluk fokları tüketir.

          Kırkayaklar en az 36 en fazla 750 ayağa sahip olabilirler. Zehirlidirler. Böcekler dünyasının, yenmeyen hayvanlarındandır.

          Fil dışkısını yakmak filleri uzak tutmak için işe yarar. Sizin kokunuzu masleleyip bölgede fil varmış imajı verir. Bu çok ironik olsada işe yarar.

         Lekeli romanya semenderi 40 yada 50 yıl yaşayabiliyor. Uygun sıcaklıkta erkekler hamile kalabilir.

          Kuş yiyen bir tarantula ısırmak için ön iki azı dişini batırır. Tarantula zehirli olmasına rağmen yenebilir.

           Kırmızı Eşek arısı 800 eşek arısından oluşan yuvada yaşar. Hem savunma hem saldırı için ısırır. Yuvayı agresif bir şekilde korurlar.

         Amerika da en çok yılan Arizona'dadır. Hemorajik zehrinden dolayı ölene kadar kanar. Siyah kuyruklu zehri önemli tıbbi araştırmalar için kullanılır. Tüm yılanlar yenebilir. Zehir kafasında olduğu için, kafasını koparttıktan sonra geri kalan kısmı yenebilir.

       Çıngıraklı yılan ısırdıktan sonra çıngırağını sallamaya devam eder. Ben hala burdayım ve tehlikeliyim demektir. Uzun ön dişlerindeki zehir kan pınhtılaşmasından önler. 22 şişe panzehirle bile hayatta kalamayabilirsiniz. Bütün hayvanlar sinyal verir.
   
         Georgia kereste çıngıraklısi yaşıyor. Kış uykusu için sıcak bir yuva arıyor. Kalp hastalıkları için gerekli.

         Mercan yılanı nöromusküler kasları felç eder.  Zehir Kalp hastalıklarında kullanılır.

          Güney pasifik yılanının ısırığı çok tehlikelidir.  Kaliforniyada her yıl 800 kişi ısıtılıyor. Güney pasifik çıngıraklısı zehri evrim geçiriyor gibi. Bir bölgede istediği kişiyi hemotoksik hücreleri yok edip hemorajik kanamadan ölüyor. Birkaç kilometre ötede ise kasları felç ediyor.  Güney pasifik çıngıraklısı kuzey amerika daki en tehlikeli yılan türüdür. İki çıngıraklı aynı yerde görülmesi 5 yılda bir gerçekleşir. 20 yıllık hayatlarında 200 bin mg ürün(zehir yada panzehir) verecek.

         Avusturalyada kaplan yılanı. Ağaçtayken tehlikelidir. Onları görmeyip üzerinize düşerse tehlikelidir. Bir kaolan yılanından twk seferde 80 mg zehir alınabilir. Nöromüsküler araştırmalarda kullanılmaktadır.

       Hayvanlar içinde biri vardır ki en acımasızı odur. Bir hayvanı diri diri yer. Hayvan ayaktayken bağırsaklarını yemeye başlar. Bir grup hayvan bilimcinin, bunun hayvana daha az acı çektirdiği gibi bir fikri olsada; diri diri birisi onları yediği zaman, bunun acı verici olup olmadığını tecrübe edecekler. O sırtlandır. O yüzden bazı insanlara 'sırtlan' gibisin denir.

Yorumlar