44.HAVAİ

         
              Havaiye tatile gittiğinizde cennet gibi, başınıza hiçbirşey gelmeyeceğini düşünürken eve bir tabutla dönebilirsiniz. Yaban domuzları bölgelerine önem verirler. Yaban domuzu avcılar ve misafirlere saldırgan tavır sergileyebilir. Yetişkin bir yaban domuzunun dişleri 12-15 santimetreye kadar uzayabilir. Mızrakla domuz kovalayan adam dengesini bozabilir.

           Havai ormanlarında görüş mesafesi toprağın altında gibidir. 300 metre yükseklikte yoğun yapraklardan oluşan ormanlar. Doğru yönde ilerleyip ilerlemediğinizi görmek için gözetleme noktasına çıkıp bulunduğunuz noktayı ve gitmemiz gereken noktayı iyice kavramalısınız.

           Eğer yanınızda bir bıçağınız yada palanız varsa ve kılıfınızda yoksa, bıçağınızı muhafaza için bir yosuna sarınız. Orman tabanın havanın ısısı çok düşük ve nemlidir. Vücut sıcaklığının 37 derecede kalması için sığınak ve su bulmalısınız. Yaban domuzları ile dolu bir yerde olduğunuz için öncelik güvenliktir.
 
          Yaban çileğinin ağacı serttir, maun ağacı gibi. Mızrak sapı için uygundur. Havai adaları küçük akarsularla dolu. Hayatta kalma durumlarında bulduğunuz herşeyden yararlanmalısınız. Susuzluk ise en önemli mesele.
 
          Bambu ateş testerisi yaparak ateş yapabilirsiniz. Fakat çok enerji harcarsınız. Bez kavurma .Odunları birbirine sürerek ateş yakmak için odunun 400 dereceye çıkması gerekir. Bazıları birbirine uzun süre sürerek ateş yapabilirsiniz? Bambunun içine suyu koyup kaynatabilisiniz. Kalori kaybı için bambu filizleri kullanılabilir.

           Besin zincirinin en üstünde olmak hayatta kalacağın anlamına gelez. Sık ve nemli ormanda yaralanmak ölümdür. Özgüven sanayi eğer yanınızda sadece tel varsa tel testeresi yapabilirsiniz İki çubuk arasına tel bağlayın. Bu sizin hayatta kalmanıza yardımcı olur.

         Sıra açlığı gidermeye gelince ve bir hayvan yakalamak istiyorsanız Pusu kurmalısınız. Pusu kurmak için elverişli bir nokta bulmalı. Avlanma bölgesinin iyi olması gerekir. İnanç ve güven kutuluş için en önemlidir.

Yorumlar