53.KENDİ REKORUNUZU KIRIN

                

            Başarılı olmak isteyenler şunu unutmamalıdır; hayatta tek rakibiniz kendiniz olsun. Hep kendinizi aşmaya çalışın ama haddinizi aşmayın. Ne demek şimdi bu? Kendini aşıp haddini aşmamak.

          Başarı merdiveni istirahat yeri değildir. Merdiven de durmak geçişe engel olmaktır. Ya biri iter yada dengenizi kaybedebilirsiniz. O merdivende basamaklar, başarmak isteyen birinin bir ayağını öteki ayağından daha yukarı çıkarmasına imkan vermek için konulmuştur.

           Önemli olan başkalarını geçmek değil, kendi rekorlariniz üstüne, rekor kırmaktır. Dünkü rekorlarımızı bugünkü rekorlarımızla geçmektir. Başkalarını geçmek için gözünüz sürekli orda olacağını için sizi olduğunuzdan daha yukarıya taşıyacak, sizi tatmin ve mutlu edecek size ait rekorlarınızı kaçırma ihtimaliniz yüksektir. Yani sizin olanı kaçırırırsınız.

          İki türlü başarı vardır: birisi doğuştan Allah'ın kullarına insan etmiş olduğu mükemmel zekayla, yani daha mahsülü ürünüdür ve çok az insanda bulunur. Diğeriyse normal insanın başarısıdır ki, bu insan dahi değildir. Başarıda dehanın ürünü değildir. O sadece diğer insanlar gibi vasat olan vasıflarını vasat üstü bir derecede geliştirerek elde eder. Başarılı insanların ellerinde bulundurdukları konuma baktığınız zaman onların bu konuma bir çırpıda gelmediklerini görürsünüz. Onlar başkaları uyurken uyanık ve başkaları uyanıkken yine uyanık olanlardır.

        Bu insanlar çok az uyurlar. Erken kalkarlar hergün azimle çalışırlar. Daima çalışırlar. Çok çalışan insan aynı zamanda uyanık olursa başarılı olur.  Birini geçmeye çalışırken gözünüz hep onda olur ve önünüze çıkan fırsatları geçmeye çalıştığınız kişiye bakarken kaçırırsınız. Gözünüz daima hedefinize olmalı. Gözünüzü kırpmadan hedefinize kilitlenirseniz başarıya ulaşırsınız. Bu konuda daha önce yazmıştım bir toronaga hikayesi vardi. Aşağıya linkinide koydum. Bu hikaye motivasyon için çok önemli bir hikayedir. Mutlaka okuyun derim.
      
        TORONAGA https://t.co/mCRCGjNudL

        Not:Daha önce Toronaga hikayesini yazdığımda ne alaka demişsinizdir. İnternete çok az kalıyorum. O yüzden bazen, sadece yazıp yayınlıyorum. Bundan sonra geriye dönüp yazılarıma ileveler yapabilirim. Bazen yemek tarifleri veriyorum beynimi soğutmak için yoksa hep ciddiyet olmuyor. Beynime teneffüs yaptırıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.
      Mutlu ve başarılı olmanız dileğiyle. 

Yorumlar