2.ORGANİK Mİ?

       

           Organik diye birşey yok. Uydurulmuş ve bunun neticesinde de fiyatı artırılmış birşeyler var ama organik diye birşey yok. Doğal var. Suni(Yapay) var. Ortası yok. Bir şey ya doğaldır yada değildir. Bire satacağı ürünü üçe satabilmek için laf cambazlarının ürettiği kelime.
     Yiyecekleri ele alırsak. Doğal ürün lezzetlidir. Organik ürünlerin tadı pazarda ucuza satılan sera ürünü kadar bile lezzetli değildir.
       Organik kelimesini herşeye uyarlıyorlar.
       Pazarın kenarında biri çörekotu yağı tezgahı açmış. Seyyar makineye çörek otunu gözünüzün önünde döküyor sıkma çörek otu yağını taze elinize veriyor. Bunun adı doğal. İçine başka yağ katılmamış. Arı, duru, saf çörek otu yağı. Organik dediği zaman şüpheleniyorum. Herşeye organik diyorlar. Bu çok mide bulandırıcı.
      Eskiden yazın ortasında tarla sebzesi diye satılan ürünleri şimdi organik adıyla pazarlıyorlar. Yazın tarlada yetişmesi dışında nerde yetiştirilir ki?
      Daha önce nerde yetişiyordu?
      Doğal ve suni iki çeşit var. Organik bu ikisinin ortası değil. Ortası diye birşey olabilir mi? Doğallığına en ufak bir sentetik ürün karıştırılsa doğal olmaktan çıkar. Adı üstünde doğal.  Yüzde oranı diye birşey yok. Doğal ortamından  veya doğal yapısından dışına çıkarılmış hiçbirşeyden, doğal diye bahsedilemez. Orginini kayben İmitasyon ve yapaydır.
 

Yorumlar

  1. Bu organik mevzusu çok sıkıntılı. Dediğiniz doğru organik diye bir şey yok bir şey ya doğaldır ya suni...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim ilginize. Evet pazarlama tekniği.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder