21.ÇOCUKLAR OYUN

         
          Çocuklar yetişkinlerle oyun oynamak ister. Özellikle yalnız ise, daha çok ister. Siz onların oyuncaklarıyla  onların istediği gibi oyun oynamadığınızı fark ederler. Bundan kesinlikle sıkılırlar.

            Tıpkı sizlerin bir yetişkinden istediğiniz bir işi düzgün yapmayıp sizin tekrar yapmak zorunda kalmanız gibi. Ama ne kadar çabalarsanız çabalayın yinede kendi yaşı yada kendi yaşına yakın hatta 18 yaşındaki bir gençle bile çok etkili bir oyun oynayabilir.
 
             Yadırgayabilirsiniz ama evet durum bu. Çünkü sizin aklınızı mutfağa, banyoya, diğer odalara, hatta evindışına çeken sorumluluklarınız var. İhmal edemezsiniz. Çamaşır bulaşık, iş, mailler, sosyal medya, kaynana,görümce, iş yerindeki kafanıza takılan arkadaşlar, müdür patron vs. Ve birde konuşma isteğiniz.

         Durduramadığınız veya azaltamadığınız boş konuşmalar.

           Çocukların sizin ilgi ve yörüngenize girdikleri zaman dilimi elinizde tabakla beklediğiniz anlardır. Onları izlediğinizi bilmenin huzuruyla peşlerinden koşturmanız, onlar için en güzel oyundur.
Aranızda o an bir bağ oluşur. Özellikle gün boyu apartmanda dışarı çıkamayanlar.

          Çocuğun sizi avucuna aldığı birkaç saat onun istediği oyun.

          Tükenmiş ebeveynler. Psikolog, psikiyatr dolu olan ülkede çözülemeyen problemler. Kendine faydası dokunmayan ve denemeyen insanların verdiği tavsiyeler. Ne olursanız olun kendinizde çözemediğimiz problemleri başkasına tavsiye edenler parasını kaptırdığıyla kalır. Problem olduğu gibi kalır.

Yorumlar