15.ÇOCUKLAR KAYIT CİHAZIDIR

         

           Çocuklarınız kriminal kayıt cihazı gibidir. Polisler ekran görüntüsünün çözünürlüğünü artırdığı gibi çocuklar da gördüklerinin çözünürlüğünü artırırlar.
Ses kayitlarindaki arka olan sesleri gibi sizin sesi bizdeki tonları ve vurguladı kaçırmazlar. Bir gün bir kelime yada bir cümle ile karşımıza geldiklerinde şaşırırsınız. Sizin görüşmelerizi tüm ayrıntıları ile kaydedip lazım olanı kullanmayı sizi izleyerek öğrenirler.
    Yetişkinler  çocukları dedikodu yapmak istediklerinde uzaklaştırırlar.
     Çocuklar için sihirli kelime "Hadi siz oyuncaklarınızla oynayın" bu bir çağrıdır. Bunu söylerken ki ses tonunuz onlara sinyal gönderir.
     Yanınızdan ya ayrılmazlar yada sürekli yeni isteklerle  sizin yanınızda gelip önemli gördüğümüz konuyu keserler.
    Eğer hayatı bir konu değilse boş dedikodu ise bu iyidir. Toparlanın boş şeylerden uzaklaşın.
     Önemli bir konu ise zaman isteyin. Daha sonra onlarla konuşacağını süreyi söyleyin yarın saat sonra gibi. 5 dakika deyip yarın saat sonra ilgilenirseniz . Açıklama yapmazsanız. Bundan sonraki yetişkinlerle veya eşinizle yapacağınız konuşmalarda rahatsız edilmeye hazır olun.
     Türkler için 5 dakika yarın saattir. Şu ana kadar 5 dakikayı 5 dakika olarak algılayan bir Türk görmedim. 5 dakika olan konuşmaların çoğu kapı açıldıktan sonra kapı ağzında olur. O sırada çocuk yanınızdadır. Tüm konuşma harfi harfine kayıt edilmektedir. Ses tonunuz ve tınılarına kadar.
 
 

Yorumlar