6.BENCİLLİK

Bencilliği bir kenara bırakıp bir başkasının sizinle aynı şeylere sahip olmasını istemek!
      Birçok insan için çok travmatik bir durum.
       Başkaları için, ağzıyla değil; gönlünden iyi dilekte bulunmak. Mümkün mü? 
       Selfi canlısı olmamak? 
       En yakın arkadaşınızın hatta kardeşinizin acısını paylaşmak kolaydır. Ama onun başarısı paylaşmak  o kadar kolay olmayabilir
       Kıskanç veya hazımsız mısınız?
       Herkes gibi tek bir prototipten üretilmiş canlılar gibi güblügünlük mekanik hareketler mi yapıyorsunuz? 
       Kendinizden sıkılmadınız mı?                          Etrafınızdaki katılmak zorunda olduğunuz ama hiç zevk almadığınız etkinliklerinizden?
      IQ su 20 civarındaki kızlar için hava hoş. Çok düşünmedikleri için selfi canlısı olmak onları tatmin edebilir. Peki ya siz memnun musunuz selfi kızları gibi hayatınızı teşhir etmekten?
     Kendinize bunları ciddi hiç sordunuz mu? İçinizde hassas noktam şurası oraya hiç dokunmayayım ama liralar biraz bozuk? Diye hiç tamir etmek istediniz mi? 
      Eşiniz çocuklarınız var ise ciddi görünmeye çalışıyorsunuz. Bana yada anne olarak çocuklarınıza karşı sorumluluklarınız var. Birde sizi çağıran, çılgın bir zaman ve dünya. İki ateş arasındasınız.  Bir yandan herşeyinizi sergilemek. Bir yanda sizi frenleyen inanç, gelenekler ve içinde bulunduğunuz   toplum kuralları. Çarkları öyle hızlı dönüyor  ki çok sağlam bir insanı yutabiliyor.  Öyle bir pazar ki herkes kendini göstermek ve sergilemek istiyor. 
      Böyle bir zaman diliminde kalbinizi yumuşacık pamuk gibi yastıklara sarmak istiyorsanız sadece ve sadece evinize ve sahip olduklatınızın ne kadar güzel olduğuna odaklanın. Çünkü evinizdeki herşey sizin ve sizin zekiniz bir başkasının zevki değil. Eşya almayı durdurun. Çok elzem değilse. 
      Eşiniz sağlıklı ve hayatta çocuğunuzla ve sizinle  ilgileniyor. 

Yorumlar