79.ESKİŞEHİR YENİLENEBİLİR ENERJİ FESTİVALİ

           
            Ölümcül tasarım, kullandığım bilgisayar telefon ve bunların ileride bize vereceği zararlar bunları nasıl kullanmalıyız . Çok önemli bir konu olarak işlenmiş.
             İklim değişimlerini durdurabilir miyiz?
Yada buna olumsuz etkilere hazırmıyız? Daha anlamlı işlerde çalışabilir miyiz? Dönüşebilir. Ekonomi mümkün mü?

             Gelecekte herkesin kaliteli bir yaşam için güzel bir insanca yaşam için bu filmleri izlemeli. Siz farkim da olmadan bakış açınızı değiştiriyor. İşte güzellik burda zaten amaçta bu. İnsanların bakış açısını değiştirerek artık onu yaşamına almak.

              Gelecekte kendimiz, çocuklarınızın ve torunlarımız mutluluğu için güzel bir dünya bırakacağız.

              Gelişmiş ülkeler bu konuda önde ve onları yakalamamız gerekiyor. Yenilenebilir enerji kullanımı üst düzeyde kullanmaltalar. Rüzgar, gübeş, biyodizel enerjilerini etkin şekilde kullanıyorlar. Özellikle de İskandinav ülkeleri. Gelişmemiş ve az gelişmiş ülkelerden çöpleri satın alıyor ordaki enerjiyi kendi ülkelerinde enerjiye dönüştürüyor.

                Artık Türkiye de birçok farkındalık oluşturuldu. İnsanlarımız ilgili. İlkokullardada başladı milli eğitim, valilik ve belediyelerde bunları dikkate almaya başladı. Bu festival le de hem sanatla farkındalık oluşturuluyor. Bizimle örtüşen tarafında bu toplum ve sanat. Tüm eskişehiein festivali. Kalıcı ve destek olması önemli. Standlar açılacak filmler olacak.

             Su konusuyla ilgili film var arkasından bu konuda konuşacak. Veya konuların içindeki insanlar gelip konuşma yapacak.
Mesela "Hayat bazen" şehir hayatından bozcaadaya göçmüş bir aileyi anlatıyor. Bir mimar gerçekten kendi doğduğu köye gitmiş şimdi çiftçilik yapıyor. Ve bu kişide festivalde bu filmin arkasından, yaşadıklarını anlatacak.  Sokak sanatçılarında halk damarlarına kadar dölü dolu bir festival olacak.

             Dönüşüm sofraları var. Ormancılar derneği sedir fideleri dağıtacak. Artık maddelerden objeler yapan küçük atölyeler oluşturulacak. Gelen halkada gösterilecek nasıl yapıldığına dair.

             Standlar dönüşümlü olacak. Doğaya kötülük ediyoruz. Bu tür film festivalleri ile insanları bilgilendirmek gerekiyor.

Yorumlar