117.HAMAM BÖCEĞİ



            Fareler en kötü kabusunuzsa biraz bekleyin çünkü hamam böcekleri sizler için ondanda beter olabilir.

            Bu savaşçı böceklerin listemizde 6. Sırada yer almasının nedeni ne yaparsak yapalım hayatta kalmanın bir yolunu bulmuş olmalarıdır. Buna çok şaşmamak gerekir. Süper hassas antenleri ve arka taraflarından fazladan bir beyin sayesinde hamam böcekleri hemen herşeyden kaçmayı başarabililer.

               Aslında bu hareketleri yeterince çalışmışlardır. Yaklaşık 400 milyon yıldır. Hamam böcekleri mutfaklarımıza ayak basmadan önce dinozorları rahatsız ediyorlardı. Ancak şimdi Massachusetts'in banliyölerinden çok daha sıradışı bir hamam böceğinin hayatta kalmaya mücadelesine şahit olacağız.

              30 yıl önce yerel bir inceleme merkezinde çalışan bilim insanları, devasa madagaskar hamam böcekleri üzerinde çalışıyorlardı. Böceklere sürekli radyasyon verdiler. Hamam böcekleri radyasyona karşı biz imsanlardan 200 kat daha dayanıklıdır. Deneyin sonunda bilim insanlarının elinde bir koloni radyoaktif madde yüklü hamam böceği vardı. Bu hamam böceklerini zehirleyip, plastik torbalara koyup, şehir çöplüğüne atmaya karar verdiler.

               Ancak bu böcekler vazgeçmek istemiyordu. Zehirden kurtularak poşetleri çiğnediler ve banliyölere doğru göçetttiler. Bir evde sabah kahvaltısı olarak radyoaktif hamam böcekleri yendi.

               Böylece ordu, bu böcekleri öldürmenin en etkili yolunun ezerek öldürmek olduğunu karar verdi. Ancak o zaman bile çok iyi nişan almalısınız. Çünkü hamam böcekleri kafaları olmadan bir ay boyunca yaşayabilirler ve ancak susuzluktan ölürler.

               Hamam böcekleri gereğinden fazla güçlüdürler. Hayatımızdan çıkması çok zor böcekler olduğu için, insanlar onları mide bulandırıcı bulur.

               Hamam böceklerinin mide bulandırıcı olduğunu düşünüyorsanız sıradaki yarışmacıyı görene kadar bekleyin.

               Hergün asistle banyo yapan ve yemek olarak zehir yemeyi tercih edecek kadar, dayanıklı bir hayvanı bulmak için, denizin derinliklerine kadar iniyoruz.

Yorumlar

  1. hımm! radyasyonla çok daha tehlikeli hale gelmişler gibi..🤔ama radyasyona 200 kat daha dayanıklı olduklarına göre bence insanlık onların bu dayanıklılığından birşeyler öğrenebilir..faydalı bilgiler bunlar,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  2. Evet birde. Kafasız 30 gün yaşamaları. Ben bunu 10 gün biliyordum. İki kafalarının olmasına ne dersiniz. Daha sırada 5 hayvan var bunları kaçırmayın. Hepsi de bilime ışık tutan hayvanlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder