85.TÜP BEBEKTE DOĞAL YÖNTEM

                   
                           
             Bir takım genler var bilinen, alzheimer gibi. Kesebilir, yok edilebilir. Belki bundan 20 yada 25 yıl sonra alzheimer hastalığı olmayacak. Genetik olarak elimine edilecek. Şeker hastalığı yine böyle yok edilecek Meme kanseri BRCA1 ve 2 genleri var, bu genlerden arındırılmış kanser, meme kanseri riskini çok azaltır. Parkinson hastalığı azalır.

               Bir gün gelecek saç rengi göz rengi belirlemek mümkün olacak. Ama asıl amaç bu değil. Mümkün olduğunca hastalıklardan korumak. Bir süre sonra sigorta şirketleri parkinson para ödemeyecek belki, çünkü bu elimine edilebilecek bir şey olduğu için.  Embriyonu kesmesi söylenebilecek.

            O zaman herkes laboratuvarda büyüyecek. Spermler dondurulabilecek. Sperm kalitesi 60 yaşla otuz yaş aynı değil fakat milyonlarca üretildiği için en iyi olan alınacak. Kadınlarda menapoza girince, erkeklerde sperm üretimi durunca, şimdi yapılacak hiçbirşey yok. Ama 5 sene ve sonrası için vücudun herhangi bir hücresinde, 'duy hücresi' elde etmek mümkün olacak. Yanağınızdan bir hücre alacaklar yine genetik olarak size ait olan bir hücreden yumurta geliştirip hamile kalmanız sağlanacak. Gelecekte fütüristik düşünceler var.

            Tüp bebekte doğal yöntem diye bir yöntem başlatılmış.  Peki nedir bu doğal tüp bebek?

           Japonya da ilaç kullanmayı hiç sevmiyorlar. Mümkün olduğunca doğal olsun bu işler. Her kadın her adet döneminde bir adet yumurta üretir. Biz istiyoruz ki 10 adet 15 adet olsun. Birçok yumurta olsun ve biz bunları kullanalım. Japonya da hayır bir tane olsun ve biz onunla tüp bebek yapalım diyorlar.

           Japonya da bu sistem çok ideal olduğunu görünce burada da yapmaya karar verilmiş ve ve sistemi uygulamaya karar vermişler. Hasta 5 gün hap kullanıyor. 1 veya 2 adet yumurta üretiyor ve bununla tüp bebek yapılıyor. Ortada çok geniş bir sabır var. Olmazsa birkere daha deneyebiliyor. 15 kere deneyen hasta var.

            Türkiyede bir acelecilik var. Mümkünse hastanenin kapısından çıkarken bebeği almak istiyorlar diyor doktorlar. Acilen hamile kalmak istiyor insanlar ve eldeki tüm teknoloji imkanlarını kullanılmasını istiyorlar. 15 gün sonra hamile olmak istiyorlar. Kimisi de, kendini riske atmak istemiyor yavaş yavaş yapmak istiyor.

            İğne kullanmak istemeyen hap kullanıp gelişmezse diğer ay tekrar gelip denemek isteyenler de var. Ve buda ciddi bir sabri gerektiriyor. Ailenin ihtiyacına göre sistemi adapte ediyorlar.
           
             Doğal tedaviye başlandığında hamile kalma oranı %20 lerdeymiş. Şimdi ise başarı paranı %60 larda. Hastaların % 95 - 96'sı bir şekilde çocuk sahibi oluyorlar. Vakit kaybetmeyin. Bu konudaki en büyük dezavantaj vakittir. Yaş tedavinin zorlaşmasına, başarının düşmesine, fiyatların artmasına sebep oluyor.

             Tedaviden korkmayın. Tedavi yıllar içinde çok basitleşti. Tedavinin başarılı olacağına inanın.

Yorumlar