84.TÜP BEBEK

             


    Yaşınız 50'nin üzerinde ve bebek sahibi olmak mı istiyorsunuz? Peki bu mümkün mü?

            Mümkün! Çünkü şaşırtıcı ama rahim yaşlanmaz. Bir kadın ölünceye kadar hamile kalabilir, fakat yumurta üretemez. Dünyada 64 yaşında bir kadın ikiz annesi oldu ve 72 yaşında bir kadın anne oldu. Hiçbiri kendi yumurtasıyla hamile kalamasada, sonuçta bebek sahibi oldular. 60 yaşındaki bir kadın, 30 yaşındayken dondurulmuş kendi yumurtası ile hamile kalabilir.

           Genç birinin yumurtasını 60 yaşında bir kadına aşılayınca hamile kalabilir. 25 yaşındaki birinden alınan yumurta ile 60 yaşında kadın hamile kalabilir. Yumurta kadının yaşıyla beraber yaşlanır. 25 yaşındaki birinin yumurtasımı 60 yaşına aşılarsanız, 25 yaşındaki gibi hamile kalır.

              Daha önce bir ameliyatla yumurtalık alınmışsa, bunun sebebi tüplerde sıvı olmasıdır.  Mevcut tedavide doktor tüplerde sıvı görürse önce tüpler alınır. Bunun sebebi ise tüp bebek tedavisinin engel olduğu içindir.

            Sigorta karşılıyor mu?

            Sigorta 5 defaya kadar, ilaçlar ve tedavinin bir kısmını ödüyor. Tüpleri alınmış olan vaka tedaviyi sigortanın ödemesi için uygundur. Bu tadavinin 6-7 bin liralık bir fiyatı var.

             Tüp bebek tedavisinin 6-7 bin liralık fiyatı var. 35 yaşında bir kadının gebe kalma olasılığı aşağı yukarı yüzde ellidir. 45 yaş için (44 üst sinir) kendiliğinden adet görüyorsa yüzde bir. 44 yaş yüzde dört beş civarındadır. 25 yaşında birinin gebelik şansının yüzde altmıştır. ¥%

              25yaşında hamile kalma %60 mümkün iken 40 yaşından sonra hamile kalma şansınız %15 var. İkincisi genetik bir takım hastalıkların. Daha ileri yaşlarda yumurtalıkların yaşlanması ile siz de yumurtayı 25 yaşında bloke ettiğiniz(dondurduğunuz) için ileri yaşlarda görülen hastalıkların çocuğunuzda görülmesinide bir şekilde engellemiş oluyorsunuz. Hastalıkların önlenmesi sağlanmış oluyor. Down sendromunun 25 yaşındaki ile 45 yaşındaki bireyin embriyosunda görülme yüzdesi aynı değil. 25 yaşındaki embriyoyu dondurarak, 25 yaş yüzdesinde kalınmış oluyor.
    
           Bu teknolojiyi düşündüğümüzde doğal hayatı evirip çevirmeye mi çalışıyoruz diye düşünebilirsiniz?

             Teknoloji vs varken artık bunu düşünmek için çok geç kaldık. Gelecekte birçok şey evrilip çevrilecek. Şu an çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Şuan genetik kusurlar tesbit ediliyor. Şimdi bu embriyoda şu hastalık var kullanmayın. Yakın bir gelecekte bu embriyoda şu hastalık var, tedavi edelim denilecek. Artık genleri kesebilme şansı var. Aile akdeniz anemisi varsa çocuğumuzda olmasın isteriz. Embriyoları alıyorlar, tamir ediyorlar, tedavi edip o embriyoyu yerleştiriyorlar.

           

Yorumlar

  1. Umarım gelecek te yumurtalık rezervi tükenmiş anne adayalarına da yardımcı olacak teknolojiyi daha da ilerlemiş olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder