43.SAÇ DÖKÜLMESİ

       

          Elma sirkesi kullanınca saç dökülmez diyorlar. Açıkçası saçı kurutup kırabiliyor. Çok nasir insanda etkili oluyor. Asıl problem kansızlıksa önce onu tedavi etmelisiniz. Yoksa sistemik bir hastalığınız varsa veya kansızlık varsa sirke pekte çözüm olmayabilir.
    
         Saçınızın dökülmesine en büyük etken kullandığınız şampuanı birkaç kere kullanıp köpürttüğünüze bağlı olarak dökülüyorsa; kalıntılar için sirke kullanın. Şampuanlama tek sefer olmalı ve saçta şampuan çok durmamalı. Eğer ikinci ve üçüncü  kez şampuanlama yapıyorsanız kimyasalların saç diplerinizden arınması için kullanabilirsiniz. Buna rağmen tam anlamıyla temizlenmez kalıntılar mutakla olacaktır. Bunun kesin çözümü şampuan kulanmamaktır. Buda mümkün olmadığına göre; kötünün iyisi olan, tek sefer şampuanlama yapmak.
        
         Ne kadar etkili olur bilemem, ama evde şöyle birşey yapabilirsiniz. Şampuanınızdan küçük bir şişeye(seyahat şişesi) bir miktar şampuan alıp üzerine toz tarçın ve zerdeçal ekleyip biraz sulandırırsanız saça daha az zarar veren bir şampuan elde etmiş olursunuz.

        Saç dökülmesi önlemek için en iyi yöntemlerden biri kalanşo adıyla bilinen her evde kolayca çoğalan bitki ile balı karıştırsanız dökülmeyi azaltıyor. Kalanşonun suyunu çıkartmak için sarmısak ezeceğini veya limon sıkacağıda kullanabilirsiniz. Çıkan suya bir çay kaşığı veya saçınızın oranına göre tatlı kalıp oda olur. Eğer bal yoksa şeker de olur. Saçlar tatlıyı çok seviyor. Bal daha iyi ama şekerde etkili oluyor. İlk seferde bile fark ediyor.

          Limon her saça iyi gelmiyor. Limonlu karışımlara dikkat edin kimin aynı zamanda lik köklerini azaltmada kullanılıyor.

         10 adet kalanşo yaprağının suyunu iyice sıkın balı içinde eritin. Bu karışımı, saçınızın önce diplerinden başlayıp, uygulamaya devam edin. Vaktiniz varsa 2 saat bekleyebilirsiniz yarım saattede etki edebiliyor. Yukarıda hazırlamış olduğumuz şampuanla tek sefer şampunla yıkayınız. Varsa elma sirkesini maşrapada sulandırıp son durulama yapabilirsiniz. Bu birinci yöntem di.

          İkincisi ise; iki yemek kaşığı yoğutla bir yemek kaşığı bal ve kakaoyu karıştırın. Hepsi homojen bir kıvam alınca diplerden başlayarak tüm saça yedirin. Ayrıca duş öncesi olduğu için yüz maskesi olarakta kullanın. Bu karışımın aslı yüz maskesi idi, fakat saç içinde çok etkili olduğunu  tesbit edildi. Saç ta özellikle uçlara yapılınca kırıkları azaltıyor. Diplere yapacak vaktiniz yoksa sadece kırık uçlara bile yapabilirsiniz. Ölçüleri birebirde yapabilirsiniz. Saçlar bal ve yoğurt karışımını seviyor. Şeker de olur. Tek başına yoğurt asitli olduğu için işe yaramıyor. Yarım saat bekletmek yeterli

Yorumlar