33.ENERJİ VAMPİRLERİ

     


Sizi yalnız bırakan ve terkeden insanlara karşı içinizde öfke utanç ve pişmanlıklarınız vardır. Hala özlem duyuyorsanız bu duygular size manyetikalan oluşturur. Bu durumun topraklanması gerekir.  Bu duygular aysbergin görünen kısmıdır. Derindeki değersizlik ve kaybetme korkusunun gel-gitlerini yaşamaya başlarsınız. Bir yandan sizi anlamasını bekler ve istersiniz. Yanıbaşınızda olsa bile gerçekte sizi görmediğini bilirsiniz ve kendinizi asla ifade edemeyeceğinizi ve haklı olduğumuzu anlamayacağını düşünürsünüz. Aynı zamanda kendinizi ondan daha yukarıda ve üstün hissederken öte yandan bir hiç olduğunuzu ve yok sayıldığınızı fark edersiniz. Bunlar sizin olumsuz kutbu içinizde tutmanıza sebep olur. Çünkü korku, olumlu duygulardan daha güçlüdür.

        Korkunuzun zıt kutbundaki pozitif  duygular, karşı tarafa geçer. Kalbinizdeki sevgi bağı sürdüğü müddetçe bu karşı tarafa geçer. Korku ve olumsuz duygular sizi yoracak yaşam enerjinizi alıp götürecektir. Ama karşı taraftaki kişi yada kişiler çok mutlu ve başarılı olacaktır. Bu sizin ona kaptırdığınız fazladan enerjidir. Bu enerji onun kendinde var olan enerji değildir. Sizden bedavadan aldığı fazladan yedek enerjidir. Herkes onu iyi insan bilecektir. Siz ise huysuz kıskanç bulunacaksınız. Oysaki sizdeki iyi yüreği pozitif enerjiyi karşı tarafa istemeden de olsa kendi elinizle veriyorsunuz. Bu duygu vampirleri, işlerini çok iyi bilirler sizi ne zaman nerden vuracaklarını iyi bilirler.  Bu durumda kaybettiğiniz ve kaptırdığınız enerjiyi onlardan geri almaya çalışmak yerine kendinizdeki maden ve membaı kullanın.

      İçinizde var olan kendi yeteneklerinizi bulun. Sizi gerçekten her koşulda seven insanları düşünün. Hayatınızda size iyi gelen insanlara yönünüzü dönün. Uzakta olsalar bile size yaptıkları iyilikleri hatırlayın. Bu adeta birinin sırtınızda dokunup, sıvazlaması gibidir. Sırtınızı sağlam bir duvara yaslar gibi, kalbinizi, bu güçlü duyguya yaslayın. Bu duyguya kendinizi değersiz hissettiğiniz zamanlarda yaslanın. Bu duyguyu yakalayamanız çok büyük bir adımdır.  Bu pozitif enerji yüklenmenize sebep  olacaktır. Bu yöntem rehberlik olmadan uygulayacağınız iyi bir topraklamadır.

       Bunu duyar, görür, bilir, deneyimler ve yaşarsınız. 

       Daha sonra o kişileri unutup hayatınıza dönmeli ve mutlu olmalısınız. Demek isterdim. Peki, bu, size sıkıntı veren sevdiğiniz veya sevmediğiniz insanlarını unutmak o kadar kolay mı? Aklınız sürekli onlarla meşgul olur. Kafanızda hep haklı olduğunuzu ispata çalışırsınız. Ne kadar iyi bir insan olduğunuzu kafanızda birsürü tahayyülle ispatlamaya çalışır durursunuz. Tabi bu boş bir çabadır. Hayat filmlerdeki gibi değildir. Kimse hatasını kusurunu kabul etmek istemez. Sizi unutan yada görmeyen kişiye en uygun karşılık aynını yapmaktır. Kim olursa olsun. Size söylediği sözler, kendi karekterlerinde olanlardır. Size "bencil, haset, cimri vb." olduğunuzu söyleyip, kelimelerin etkisiyle kötü hissettirmeye çalışırlar. Bu kelimelerin tamamı karşı tarafta bulunan özelliklerdir. Sanki size öyleymiş gibi hissettirip paranızı, bedeninizi, zamanınızı bu şekilde sömürürler. Bu sözleri çok duyunca gerçekten öyle olduğunuzu düşünürsünüz. Toplum içinde söylüyorsa kendinizi gerçeken öyle görmemize ve kendinizi aşağılamanıza beddua etmenize bile sebep olabilirler. Kendinize beddua etmeyi bırakın. Sadece hayatınıza yeni girecek kişilere odaklanın.

      İçinde bulunduğunuz bataklıktan çıkmanın tek yolu, YENİ olana gözünüzü dikmenizdir. Yeni bir ideal ve hayaldir. Hayatınızda birçok şeyi yenileyin. Yeni deyince elbise ve eşyalar geliyor. Bu masraflı olabilir ve buna gücünüz olmayabilir. Bulunduğumuz çevreyi değiştirin. Çevreyi değiştiremiyorsanız. Konuştuğunuz insanlara ve konuşmalarınıza sınır getirin. Size dedikodu getiren insanlara sınır getirin yada ilişiğinizi tamamen kesin. Dedikodular geçici zevk, kalıcı ızdırap verir. Kesinlikle uzak durun. Dedikodudan uzak duramıyorsanız geçmiş olsun.

Yorumlar