50.DUYGULARIMIZ

         

          İçinizde karbondioksit birikmeye devam edecek. Oksijeniniz azalacak. Nefes alamaz hale geleceksiniz. Aslında vazgeçemediğiniz insanlardır size nefes aldırmayan canlılardır. Karbondioksit üretimi yapan canlılara karşı gerçekten ihtiyacınız var mı? Ya da karbondioksite ihtiyacınız var mı? Belkide kendinizi kontrol etme vakti gelmiştir.  Bu yazıyı okuyorsanız arayış içindesinizdir. Buda iyi birşey başlamak bitirmenin yarısıdır.

      Yaşadığımız her ilişki bize ayna tutmak, kendimizi keşfetmek içindir. Siz tahammül edilebilir katlanılabir bir insan mısınız? Kimin için yada kimler için uygunsunuz? Yada kim yada kimler sizin için uygun insandır? Size ne katıyor? Ya da siz ne kadar dolusunuz ve ne katıyor sunuz? Bu soruların cevabını içinizde buluğ cevap verebilirseniz. İç dünyanızın ve duygularınızın çekmecelerini ve raflarını düzenlemiş olursunuz. Bir kere şekil verirseniz. Hep düzenli tutmaya devam edersiniz. Duyguların çekmeceleri karma karışık olursa elinizi attığınızda elinize gelen duygu yüzünüzü kızartabilir. Yada temizlerken kirlileri aynı yere koyarsanız temiz duygularınızda  kirlenebilir.

        İnsanın beyni dolap gibidir. Düzenli tutulması gerekir. Düzenli tutulmaz, temizlenmez, gereksiz şeyler atılmazsa, gerekli şeyleri bulamazsınız.
İşinize yarayacak bilgi lazım olduğunda bulunmaz. İşinize yarayacak duygu lazım olduğunda diğer duyguların engeline takılıp tam o anda size yardımcı olmazsa beyninizde olmasının ne anlamı var. Düşünceleriniz duygularınıza yada nasıl hissetmeniz gerektiğine yön verir. Kafanızdan geçen düşünceleri disipline edemez ve düzenli tutamazsanız elinize hep yanlış duygular gelir.
     

Yorumlar