41.DİN SOPA MI?

         
        Allah inancı insanlarda sopa olarak kullanılmakta. İyi gibi görünen çok hasis insan vardır. Balı ağzında sokacı arkasında. Gerçi arı faydalı bir hayvardır. Sokması bile şifadır. İnsanın canı çok yanar soktuğu yer zonklar ama sonuçta şifadır. Ama imsan sözkonusu ise sokması şifa değil zehirdir.

          Evladının başına kendi başına gelenin gelmesini ister. Sonra da bunu ortam etmiş gibi görür zannetmeyin böyle anneler makbul kadınlardır. Bunlar kötü niyetli annelerdir. İyi niyetli annelerin evlatları daima iyi durumda olur. İyi kalpli ve iyiyi isteyen annenin kolu kırılsa dahi ki evladının başına gelmesini istemez. Ki böyle anneler içi dolu evlat sevgisiyle dolu annelerdir.

         Şimdi iki anne arasındaki farkı daha iyi anladık. Biri gerçek bir anne, diğeri anneliğini kullanan bir kadın. Gerçek anneler evlatlarını ihya eder geliştirir, zekaları çok yüksek olmasa bile, zeki insanlardan daha iyi duruma gelirler. Aile hayatları çok güzel olur ve o evde bereket huzur olur. Diğer kadının ailesi parçalanmış dağılmış olur. Çocuğunun çok üstüne gittiği için cinnet geçirtir. Cinnet anında anne babayı rehin alan çocuklar(kaç yaşında olursa olsun) annelerin kışkırtmasıyla bu hale gelirler. Anneler en çok kıyas yaparak çocuğunun dünyasını altüst ederler. İyi bir çocuğu bu sayede katile veya zalime dönüştürmeniz kaçınılmazdır.

           Hele birde dindar kişiyi en çok vurulan nokta "anne babaya hak iddia edilmez" lafı. Ne yazık ki bir anne baba bunu bilirse dinin tüm emirlerini bir kenara bırakır işine gelen bu kısmı kullanır. Tabiki bu durumun evlatlarda oluşturduğu etki, ya dinden çıkmalarına  yada Allah'a olan inançlarının zayıflamasına sebep olur.

         Din karşınızdakini yola getirmeye çalıştığınız bir sopa değildir. Din herşeyden  önce, en önce unutmayın ki sevgidir. Sevginin olmadığı kuralların olduğu ve bu kurallarla insanların bir birini hayvanı gibi terbiye etmeye çalıştığı birşey değildir.

          Anne babalar bilin ki kıyamet günü anne bana evladından kaçacak herkesin herkeste hakkı vardır.  Demekki "anne babaya hak iddia edilmez" bu söze güvenip bir ayeti göz ardı etmek hayatınızdan ve ahiretinizden alıp götüreceğini umarım anlayabilirsiniz. Şefkat tokadı yiyorsa bir evlat Allah o evladı çok seviyordur. Ya anne baba onlar acaba iyi oldukları için mi çocuklarının başına olumsuzluklar geliyor?

           Siz bu sahte kötü kerametle kendinizi ve etrafınızı mı kandırıyorsunuz? İmtihanda kul olduğunu düşünmeyen zavallı anne babalar. Evladığı yarattığını düşünen zavallı anne babalar. Evlat Allah'ın sevgisine mazharsa o evladın anne-babası Allah katında kabul gördüklerinin işareti değildir. Bunun hesabını vereceğinizi düşünerek hareket edin derim. Ayette açık açık evlattan kaçacak diyorsa olacakları biraz düşünün derim.
          Ben anneyim ne istersem yaparım diyorsan. Ben seni başıboş mu yarattım diye soracak. Ben sana vurdum mu aşağıladım mı? diye soracak. Bak şu kadında anneydi senin gibi o evladım senin yaptıklarını yapmadı dediğinde ben anneyim ne istersem yaparım lafı sizi kurtaracak mı?

Yorumlar