32.CIĞER SARMASI


Ciğer Sarması:
1 takım kuzu ciğeri
1 bardak pirinç
2 bardak su
3 yeşil soğan
2 demet dereotu
1 kuzu ciğeri gömleği
1 adet yeşil salatalık
Yeterince tuz karabiber.
Yapılışı:
Pirinç yıkanıp 2 bardak suda haşlanır.
Biraz lapamsı hale gelince ateşten indirilir. Ciğer et makinesinden geçirilip kıyma yapılır. (İstenirse çok küçük doğranabilir). Ciğer kıymasının içine doğranmış yeşil soğan, dereotu ve pirinç katılarak harmanlanır. Yüz ve biberde ilave edilir. Kuzu gömleği sıcak su içine bırakılır.
 10 eşit parçaya bölünür. Bu parçalar komposto kaselerinin içine alınır. Bir kaşık yardımıyla hazırlanan iç bu kasetlerin içine doldurulur. Her biri bohça gibi sarılarak bir tepsinin içine ters çevrilerek yan yana yerleştirilir. 1 bardak su üzerinde gezdirilip fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Yanına salata ile servis yapılır.

Yorumlar