20.ÇOCUKLARA YEMEK YEDİREMEMEK 4

             
Artık çocuğunuza yemek yedirerek vakit geçirmek istemediğinize karar verdiyseniz. Çözümüne başlayabiliriz.
Telefon görüşmeniz zorunlu iş görüşmeleri dışında çoğu çocuğunuzdan çaldığınız görüşmelerdir. İçeriği boş aynı kelimeleri tekrar ettiğiniz size katma değeri az zararı fazla görüşmelerdir.

            Telefon görüşmelerinizi dışardan bir gözlemci olarak dinleseniz ne kadar saçma olduğunu görürsünüz. Ama siz yaptığımız için saçma değildir, kendinizi böyle kandırabilirsiniz.

            Bu gereksiz telefon görüşmelerini anlamsız, yada abartılı buluyor olabilir siniz. Ama bütün pozitivist inanç ve düşünce sistemleri, insan hayatı için olumlu sistem ve inançların tamamı sabır, dedikodudan uzaklaşma ve kendi iç dünyanıza yolculuğu tavsiye ediyor.

           Çünkü siz mantıklı akıllı bir insansınız. Çocuk; konu, komşu arkadaşlar veya çevre için edinilen bir meta değildir. Çocuk size verilmiş imtiyazdır. Verilen bu imtiyaz alınabilir. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın. Siz iyi insanlar olduğunuz için verilmedi.

            Çocuğunuz kontrolü sağlamak sizin disipline olmanız verilmiş bir armağandır. İkili yaşama yeni adım atmış bireylerin balans ayarı için verilmiştir. Çocuk, sizin karı-koca olarak ev arkadaşı olmaktan çıkartıp sadece kendi çıkarlarını düşünmek yerine üç kişilik düşünmenizi sağlar.

Yorumlar